Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 09:53

Τελευταίες "πινελιές" στο αντιφασιστικό φεστιβάλ

Τελευταίες "πινελιές" στο αντιφασιστικό φεστιβάλ

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του διήμερου αντιφασιστικού - αντιρατσιστικού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο Πάρκο του Λιμενικού, το Σαββατοκύριακο 6 και Οκτωβρίου, θα συζητηθούν σε συγκέντρωση φορέων η οποία συγκαλείται μεθαύριο Τετάρτη 3 του μήνα, στις 9 το βράδυ, στο Κέντρο Νέων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, προβλέπει τα εξής:

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 6 Οκτωβρίου, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η φασιστική απειλή στην εποχή μας» στην οποία θα συμμετέχουν ο συγγραφέας Γιώργος Αλεξάτος, ο ιστορικός Στράτης Μπουρνάζος και ο πανεπιστημιακός Σπύρος Μαρκέτος.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους "Roundlights", "One Year Delay" και "Still Life" και στη συνέχεια ρεμπέτικο γλέντι με τους "Ρεμπετόβεν".

Τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα - Στρατόπεδα συγκέντρωσης - "Ξένιος Δίας”», στην οποία θα μετάσχουν η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου Πέτρος από την «Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» και ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Θάνο Ανεστόπουλο, "Dead Beetles", "Juke Box", Νίκο Τουλιάτο (κρουστά), "Tahimy" και την ομάδα κρουστών του Κέντρου Νέων.