Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 07:52

«Μελωδία της ευτυχίας» ετοιμάζει το ΜΕΘ

Γράφτηκε από την

 

Η ''Μελωδία της ευτυχίας'', η νέα μεγάλη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΜΕΘ, κάνει πρεμιέρα αύριο και θα παρουσιαστεί για 12 παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Περικλή Αλμπάνη, το Πνευματικό Κέντρο θα “πλημμυρίσει” από τις 10 έως και τις 27 Ιανουαρίου με υπέροχες μελωδίες, μαζί με ένα κείμενο γεμάτο ευαισθησία κι αγάπη. Περισσότεροι από 30 ηθοποιοί, ανάμεσά τους και 14 παιδιά, δουλεύουν για να προσφέρουν ένα ξέγνοιαστο θεατρικό βράδυ για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς στο κοινό της Καλαμάτας. Στην παράσταση θα χρησιμοποιηθούν κοστούμια από το Βεστιάριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, χάρη στην αρωγή του τέως προέδρου της Σάκη Θεοδωρόπουλου.

Σε συνέντευξη  τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΜΕΘ Γιώργος Παντελόπουλος ανέφερε πως την Παρασκευή στο Πνευματικό κέντρο θα ανοίξουν τα φώτα για ένα σπουδαίο και εξαιρετικά απαιτητικό έργο, μια μεγάλη παραγωγή που δεν θα μπορούσε να την έχει φέρει το ΜΕΘ εις πέρας εάν δεν ήταν στο τιμόνι της Κεντρικής Σκηνής για μια ακόμα φορά ο Περικλής Αλμπάνης. Σημείωσε δε πως ούτε ο κ. Αλμπάνης θα μπορούσε να ολοκληρώσει την δουλειά του όπως θα ήθελε εάν δεν είχε στο πλάι του ένα εξαιρετικό επιτελείο, από την βοηθό του Ολυμπία Βενιζελέα, μέχρι τα 14 παιδιά που θα παίξουν στο έργο, τα οποία όπως είπε μπορεί να είναι μικρά σε ηλικία αλλά είναι πολύ μεγάλα σε θέληση, αποφασιστικότητα και ταλέντο. “Οσες και όσοι μας τιμήσετε με την παρουσία σας θα δείτε ένα εκπληκτικό μιούζικαλ με πολύ χορό, τραγούδι, ευαισθησία, αγάπη και κέφι” συμπλήρωσε, τονίζοντας πως το ΜΕΘ κάνει μεγάλες προσπάθειες να φέρει ακόμα ένα μεγάλο έργο το οποίο είναι στα “σκαριά”. Ο σκηνοθέτης Περικλής Αλμπάνης επισήμανε πως η ''Μελωδία της ευτυχίας'' των πέντε όσκαρ είναι μια αληθινή ιστορία, θεατροποιημένη από τους Ρίτσαρντ Ρότζερς και Οσκαρ Χάμερσταϊν το 1959. Αφού ανέλυσε την υπόθεση του διάσημου μιούζικαλ, επισήμανε πως ήταν συγκινησιακά φορτισμένος κατά τη διάρκεια των προβών καθώς ο ίδιος συμμετείχε στο τελευταίο έργο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην οποία θήτευσε μαζί της τέσσερα θεατρικά χρόνια. “Η ''Μελωδία της ευτυχίας'' ήταν το τελευταίο της έργο γι’ αυτό σε συνεννόηση με τον πρόεδρο αποφασίσαμε να ανεβάσουμε την εν λόγω παραγωγή, τιμώντας την” πρόσθεσε, λέγοντας πως έγιναν προσπάθειες να μην γίνει αντιγραφή της αγαπημένης ηθοποιού γιατί πολύ απλά δεν αντιγράφεται. “Προσωπικά πιστεύω στο ερασιτεχνικό θέατρο, με την προϋπόθεση να έχει επαγγελματική συνείδηση” κατέληξε. Από την πλευρά της η βοηθός σκηνοθέτη Ολυμπία Βενιζελέα, εκθείασε τη συμμετοχή των παιδιών στο έργο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα αποθεώσουν την παράσταση αυτή. “Το μήνυμα που βγάζει το έργο, πέρα από τον αντιπολεμικό χαρακτήρα και τους θεσμούς της οικογένειας που προβάλει είναι πως αν η ζωή σε καλεί έξω μην την πολεμάς, πες της ναι, δεν είναι εχθρός μας η ζωή, πρέπει να ανακαλύψεις για ποιο λόγο σου δόθηκε αυτό το δώρο” τόνισε. Η ηθοποιός Βανέσσα Αδαμοπούλου είπε πως νιώθει πολύ χαρούμενη που αποτελεί μέλος της οικογένειας του ΜΕΘ. “Φέτος μου δίνεται η ευκαιρία να αναμετρηθώ με τον ρόλο της Μαρίας Ράινερ, ο οποίος είναι ουσιαστικός και κομβικός τόσο από πλευράς ερμηνείας όσο και από πλευράς μουσικής. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ηθοποιός Λεωνίδας Βέλλης, επισήμανε πως όλοι οι συντελεστές της παράστασης έχουν δώσει και την ψυχή τους για να μπορέσουν να παρουσιάσουν ένα αξιοπρεπές και κάτι παραπάνω αποτέλεσμα στο φιλοθεάμον κοινό της Καλαμάτας. Για το έργο μίλησαν επίσης οι ηθοποιοί Παύλος Κλάδης και Ιωάννα Μαλούση, παρουσιάζοντας από την πλευρά τους, τους ρόλους που θα έχουν στο μιούζικαλ.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 10, 17 και 24 Ιανουαρίου 9.15 μ.μ. Σάββατο 11, 18 και 25 Ιανουαρίου 9.15 μ.μ. Κυριακή 12, 19 και 26 Ιανουαρίου 8 μ.μ. Δευτέρα 13, 20 και 27 Ιανουαρίου 9.15 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 6 - 8 και Σάββατο πρωί 10 - 12. Τηλέφωνο 6944-947225. Δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου θα έχουν όλες και όλοι που είναι άνω των 65 ετών.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία - σκηνικά: Περικλής Αλμπάνης, Βοηθός σκηνοθέτη: Ολυμπία Βενιζελέα, Χορογραφία: Σβετλάνα Ομπραζτσόβα, Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος, Ηχητικά - φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος - Γιώργος Νικολόπουλος, Φωτογραφίες: Λεωνίδας Μακρής, Ηχογράφηση: Στούντιο Γιώργου Κλείδωνα, Βιντεοσκόπηση - τηλεοπτικό σποτ: Νίκος Γκούνης, Κοστούμια: Εθνική Λυρική Σκηνή, Ράψιμο - επιδιόρθωση ρούχων: Όλγα Λάκκα, Φροντιστήριο: Λούλα Αναγνωστοπούλου - Χρυσούλα Σιψά, Βεστιάριο: Μαρία Λυκούση, Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά, Ομάδα διαδικτύου ΜΕΘ: Βανέσσα Αδαμοπούλου - Λούλα Αναγνωστοπούλου - Βίκυ Βορίλα - Ελένη Γιαννακοπούλου - Βίνα Μάλαμα και Χρυσούλα Σιψά.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Μαρία Ράινερ: Βανέσσα Αδαμοπούλου, Πλοίαρχος Γκέοργκ Φον Τράππ: Λεωνίδας Βέλλης, Ηγουμένη: Ιωάννα Μαλούση, Ελσα Σράιντερ: Βίλλυ Φερέτου, Μαξ Ντετβάιλερ: Παύλος Κλάδης,  Φραου Σμιτ: Ολυμπία Βενιζελέα, Φραντς: Παναγιώτης Σπυρακόπουλος, Τσέλλερ: Δημήτρης Ξυδέας, Ρολφ Γκρούμπερ: Διονύσης Παπανικολάου Βουρδέρης, Ναύαρχος Φον Σράιμπερ: Παναγιώτης Νάνος, Βαρόνη Έλμπερφελντ: Ελένη Τσαούση, Ραψωδός: Δημήτρης Δημόπουλος, Δεσποινίς Σβάιγκερ: Χρυσούλα Σιψά.

 

ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΦΟΝ ΤΡΑΠΠ

 

A’ ΔΙΑΝΟΜΗ:

Λίζε: Νικολέττα Λυμπεροπούλου, Λουΐζα: Μαρία Φυκούρα, Μπριγκίττα: Κωνσταντίνα Βαλαβάνη,                Μάρθα: Δανάη Γιαννοπούλου, Γκρέτελ: Λένια Ξενογιάννη.                                              

 

Β’ ΔΙΑΝΟΜΗ:

Λίζε: Λυδία Σπηλιάδη, Λουΐζα: Θεοδώρα Σπηλιάδη, Μπριγκίττα: Εβελίνα Κουρεντζή, Μάρθα: Μελίνα Γεωργιοπούλου, Γκρέτελ: Ρέα Γιαννακοπούλου.        

 

ΑΓΟΡΙΑ:

Φρήντριχ: Γιώργος Μπιζίμης, Κούρτ: Γιώργος Σπυρακόπουλος.

 

ΜΟΝΑΧΕΣ:      

Λούλα Αναγνωστοπούλου, Ελένη Γιαννακοπούλου, Μαρία Γκρέκη, Σοφία Δούση, Μαρία Λυκούση, Βασιλική Οικονομοπούλου, Σταυρούλα Χριστοφίλου.