Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 19:30

Φιλιατρά: Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά

Γράφτηκε από τον

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών 161 χρόνια από τη γέννησή του με κεντρικό θέμα «Ο ερωτισμός στην ποίηση του Παλαμά» και κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Κόλλια - Ερανιώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα. Το κοινό καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Βασίλειος Λύκος αναφερόμενος τόσο στον μεγάλο Ελληνα ποιητή και λογοτέχνη όσο και στον ομιλητή Κώστα Κόλλια. Ο οποίος παίρνοντας το λόγο σκιαγράφησε εν συντομία την προσωπικότητα του Παλαμά, επισημαίνοντας το τεράστιο μέγεθός του ως πνευματικού ανθρώπου. Στη συνέχεια εστίασε στον ερωτισμό που πηγάζει μέσα από την ποίησή του μέσα από πληθώρα ποιημάτων. Μάλιστα ανέφερε ότι τα ερωτικά του ποιήματα είναι περισσότερα από τα ποιήματα κάθε άλλης θεματικής κατηγορίας και ο ερωτισμός του είναι διάχυτος σε όλη την ποίησή του.

Ποιήματα απήγγειλαν η Ματίνα Μιχαλακοπούλου, η Δώρα Πανταζοπούλου και η Ειρήνη Παναγοπούλου σε μουσική υπόκρουση κιθάρας από τον Γρηγόρη Κόλλια, ενώ την επιμέλεια του οπτικοακουστικού υλικού είχε ο Γιώργος Μακρής.

Κ.Μπ.