Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 09:41

“Θεατρική Διαδρομή”: Πρεμιέρα αύριο η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»

“Θεατρική Διαδρομή”: Πρεμιέρα αύριο η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»

 

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η νέα θεατρική παραγωγή της «Θεατρικής Διαδρομής» με τίτλο «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

Πρόκειται για την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου που πραγματεύεται σύγχρονα, αλλά και διαχρονικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, ο έρωτας, οι κοινωνικές σχέσεις, η διαπλοκή και ο πολιτικός αμοραλισμός. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το πρώτο θεατρικό έργο του Αντώνη Κατσά με τίτλο «Στο Σύρμα», στο οποίο συμμετέχουν 40 ερασιτέχνες ηθοποιοί και έχει να κάνει με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με επίκεντρο την Μακρόνησο. Και οι δυο παραγωγές θα ανέβουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» από τις 7/2 έως στις 23/2, εκτός Δευτέρας, στις 9 μ.μ. και η παράσταση «Στο Σύρμα.» από τις 28/2 έως στις 15/3, εκτός Δευτέρας, στις 9 μ.μ.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες η πρόεδρος της «Θεατρικής Διαδρομής» Μαρία Τούμπουρου ανέφερε πως επιλέχτηκαν δύο σημαντικά έργα για να παρουσιαστούν στο κοινό της Καλαμάτας. “Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» ως προς την δομή του έργου αλλά και ως προς τους χαρακτήρες θεωρώ πως θυμίζει παλιά, καλή ελληνική κωμωδία. Είναι σίγουρο πως ο κόσμος θα γελάσει για δύο ώρες, κάτι που έχουμε ανάγκη όλοι μας. Τη σκηνοθεσία αυτού του έργου έχει υπογράψει για πρώτη φορά σαν σκηνοθέτης στη Θ.Δ. η Ολγα Αλεξανδροπούλου. Η δεύτερη παραγωγή που θα παρουσιαστεί στο κοινό της Καλαμάτας είναι το έργο «Στο Σύρμα». Το έργο αυτό το έχει γράψει ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου μας, ο Αντώνης Κατσάς και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κώστας Χαλκιάς” σημείωσε η κ. Τούμπουρου. Η σκηνοθέτις Ολγα Αλεξανδροπούλου αφού εκθείασε τους «Συμπέθερους από τα Τίρανα» ως έργο αλλά και τη «Θεατρική Διαδρομή» για την οργάνωση της τόνισε πως η παραγωγή που σκηνοθετεί έχει αντιρατσιστικά μηνύματα, υμνώντας τον έρωτα και την αγάπη. “Ηταν μια πάρα πολύ όμορφη συνεργασία με όλα τα παιδιά εδώ και 5 μήνες. Κάποιοι έκαναν υπέρβαση στο να βρουν τους ρόλους τους γιατί για ορισμένους ήταν κόντρα οι χαρακτήρες που τους ζητήθηκαν. Ευχόμαστε να έρθει ο κόσμος και να δει το έργο, να διασκεδάσει αλλά και να να προβληματιστεί” επισήμανε. Ο σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς είπε πως οι πολιτικές διαστάσεις των «Συμπέθερων από τα Τίρανα» είναι ένα μάθημα προς όλους μας, μέσα από μια ξεκαρδιστική φόρμα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το «Σύρμα» ο κ. Χαλκιάς υπογράμμισε πως στοχεύει να δοθεί μια πρωτοφανής και απρόβλεπτη αίσθηση στα θεατρικά μονοπάτια της πόλης. “Το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν το ξάφνιασμα που δεχτήκαμε με την απόδοση του Αντώνη Κατσά. Σε ανύποπτο χρόνο μας μίλησε για το έργο του, μας το διάβασε και πραγματικά είχε αποτέλεσμα η παρακολούθηση του. Σκοπός μας είναι να αφήσουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό που να αγγίζει τα όρια του μυστηρίου για το τι θα συμβεί στην παράσταση, συμπλήρωσε από την πλευρά του. Ο επίτιμος πρόεδρος της «Θεατρικής Διαδρομής» Αντώνης Κατσάς ανέφερε πως το εγχείρημα για να γράψει το «Σύρμα» ήταν μια υπαρξιακή έκφραση, μια ανάγκη που έχει καταβολές από βιωματικά στοιχεία του. “Κάποια στιγμή ένιωσα το χρέος στους ανθρώπους που έχουν βιώσει καταστάσεις που περιγράφονται στο έργο να αποδώσω έναν φόρο τιμής” επισήμανε συμπληρώνοντας πως σκοπός της «Θεατρικής Διαδρομής» είναι να αναδειχθεί θεατρικά το τέλος της δεκαετίας του 40’ και όλη η δεκαετία του 50’. “Είμαστε σίγουροι πως και τα δύο έργα που θα ανεβάσουμε στη σκηνή θα μείνουν στη μνήμη των θεατών” είπε ο κ. Κατσάς, καταλήγοντας πως όποιος αγοράσει εισιτήριο για την πρώτη παραγωγή θα έχει έκπτωση 50% στην δεύτερη, το ένα δηλαδή θα κοστίζει 10 και το άλλο 5 ευρώ.

(Κρατήσεις θέσεων και προπώληση εισιτηρίων στα τηλέφωνα 27210 87902 και 6945984608).