Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 22:36

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα... Οσκαρ του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Με απονομή… Οσκαρ συνεχίστηκε την Τρίτη η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου κατά την απεργιακή συγκέντρωση.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Παναγιώτης Καράμπελας προχώρησε στην απονομή του Οσκαρ α’ και β΄ ανδρικού ρόλου, α’ και β’ γυναικείου ρόλου, σεναρίου, ηχητικών εφέ, αλλά και ταινίας μικρού μήκους, ειρωνευόμενος τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσώνη για τις πρόσφατες καταγγελίες ότι προπηλακίστηκε από στελέχη του ΠΑΜΕ.

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δημήτρη Φαββατά και άλλων στελεχών του Εργατικού Κέντρου, που αποχώρησαν από το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης και στην Καλαμάτα, στο στόχαστρο βρέθηκε το “ασφαλιστικό έκτρωμα Βρούτση - Κατρούγκαλου” όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας  Παναγιώτης Κουφαλάκος, “κόντρα στη σιγή νεκροταφείου που προσπάθησαν να επιβάλουν”. Κατέκρινε μάλιστα τη στάση της ΔΑΚΕ στην Καλαμάτα, που καταψήφισε την προκήρυξη της απεργίας.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Παναγιώτης Καράμπελας εξήρε τη συμμετοχή των συναδέλφων του στην απεργία, τονίζοντας ότι ο εργατικός κόσμος θα είναι συνέχεια στο δρόμο ενάντια σε τέτοιου τύπου νομοσχέδια, όποιος κι αν προσπαθεί να τα περάσει.

Πριν αποχωρήσει από τη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δημήτρης Φαββατάς επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης, που “όχι μόνο δεν ακυρώνει το νόμο Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά τον ενισχύει”.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας, που κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο, όπου συμβολικά κολλήθηκαν… κηδειόχαρτα επικρίνοντας έτσι τη στάση της διοίκησης του τοπικού ΕΚ.