Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 12:01

Παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα το βιβλίο "Πες μου δάσκαλε" του Δημήτρη Νομικού (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Νομικού με τίτλο «Πες μου Δάσκαλε» παρουσίασαν το βράδυ της Παρασκευής, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας οι Εκδόσεις “iWrite”.

Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα μίλησε η Ράνια Λυμπεροπούλου, συγγραφέας και μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων συγγραφέων, ενώ αποσπάσματα διάβασε η Λίνα Παπαβασιλείου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Δημήτρης Νομικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά. Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεμινάριο της μεθόδου Silva, ολοκληρώνοντας μελλοντικά όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μεθόδου. Από το 1982 έως το 1984 μετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου (Café Ecole του Κώστα Φωτεινού), μιας ψυχαναλυτικής μεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία.

Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μελέτησε Χριστιανισμό, Ζεν Βουδισμό, Ταοϊσμό, εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, αστροφυσική και κβαντομηχανική. Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης.

Αρθρογραφεί σε πολλά site και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Δίνει ομιλίες, διαλέξεις και σεμινάρια αυτογνωσίας και διαλογισμού. Εχει εκδώσει δύο βιβλία πάνω σε θέματα αυτοβελτίωσης, το «Μια μέρα, μια ψυχή, τρεις ζωές» και το «Γεύματα… ζωής».