Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 09:39

Παρουσίαση βιβλίου για κρίση στην υγεία

Παρουσίαση βιβλίου για κρίση στην υγεία

"Ανασυγκρότηση ή κατάρρευση" είναι το δίλημμα που -στις συνθήκες κρίσης στην πατρίδα μας- πρέπει να επιλυθεί ως προς τον υγειονομικό τομέα της χώρας μας.

Το κρίσιμο αυτό διακύβευμα επεξεργάζεται το βιβλίο «Οικονομική κρίση και υγεία» -των Γιάννη Κυριόπουλου, Κώστα Αθανασάκη και Ελπίδας Πάβη- που παρουσιάζεται αύριο Σάββατο, στη 1.30 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Ελευθερίας» (Γεωργούλη 26, β' όροφος).

Το πόνημα των τριων επιστημόνων αναφέρεται στις αναπόφευκτες συνέπειες που έχει η περιστολή δαπανών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, με την παρατήρηση ότι «δεν είναι ταυτόσημα τα συμφέροντα του ιατρικού μονοπωλίου και των ''καταναλωτών" των υπηρεσιών υγείας».

Στην αυριανή παρουσίαση του βιβλίου -το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη»- θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Σύλλογου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, ο Μεσσήνιος διευθυντής του ΕΣΥ και υπεύθυνος του Νεφρολογικού Τμήματος και της μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου Γιάννης Μπολέτης, ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης και ο εκ των συγγραφέων Μεσσήνιος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος. Συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο δημοσιογράφος της “Ε” Βασίλης Μπακόπουλος.