Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 12:21

Εκδήλωση τιμής για Μεσσήνιους συγγραφείς

Γράφτηκε από την

 

Εκδήλωση με σκοπό να τιμηθούν Μεσσήνιοι συγγραφείς και λογοτέχνες και να παρουσιαστεί το έργο τους διοργανώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), σε συνεργασία με την Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ) στην Αθήνα.

Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν είναι η Κατερίνα Γυφτάκη, το έργο της οποίας ανέλυσε η φιλόλογος-συγγραφέας Μαρία Σταθέα, ο Χρίστος Κοντοβουνήσιος, με ομιλητή για το έργο του τον πρόεδρο της ΕΕΛ Κώστα Καρούσο, η Κατερίνα Ξάνθου, με ομιλητή για το έργο της τον φιλόλογο Χρήστο Ρώμα, και ο Ηλίας Τσιμπλής, με ομιλητή για το έργο του τον διδάκτορα Δημήτριο Ρεντίφη.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά, χαιρέτισαν οι πρόεδροι της ΕΕΛ και ΕΜΣ (Κωνσταντίνος Καρούσος και Αντωνία Παυλάκου) και ο τέως πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος της ΕΕΛ Παύλος Ναθαναήλ, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο γενικός έφορος της ΕΕΛ Δημήτριος Λαμπρόπουλος. Οι ομιλητές παρουσίασαν το βιογραφικό των τεσσάρων συγγραφέων και ανέλυσαν το περιεχόμενο των βιβλίων τους. Επίσης, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα έργα τους και έγινε απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων τους. Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι ίδιοι οι συγγραφείς και μίλησαν για την δημιουργική τους προσπάθεια και τα ερεθίσματα που τους προτρέπουν στην ενασχόληση με την συγγραφή.