Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 08:11

Αποκαλυπτήρια ηρώου πεσόντων στο Εξοχικό Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Αποκαλυπτήρια ηρώου πεσόντων στο Εξοχικό Δήμου Τριφυλίας

 

Τα αποκαλυπτήρια του ηρώου πεσόντων έγιναν το πρωί της Κυριακής στο Εξοχικό του Δήμου Τριφυλίας. Ηρώο με το οποίο τιμώνται οι νεκροί του χωριού που θυσιάστηκαν για την πατρίδα - και η κατασκευή του εκκρεμούσε εδώ και 25 χρόνια.

Στο χώρο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίνα Κανναβού και τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Δημήτρη Στριμπάκο.

Η κ. Κανναβού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τόνισε πως ολοκληρώθηκε το μνημείο το οποίο εκκρεμούσε αφού είχε ξεκινήσει πριν από 25 χρόνια. Ολοκληρώθηκε, είπε, με την οικονομική ενίσχυση των Κατσιμπαλαίων και φίλων του χωριού, «σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους ήρωες νεκρούς συγχωριανούς μας που έπεσαν για την πατρίδα».

Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατσιμπαλαίων Νίκος Ρένεσης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Στριμπάκος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Αυριλιώνης.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Κουτρουμπής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Τσίγγανος, Δημήτρης Δριμής και Σαράντος Κουκούμης, και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσαφαράς.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER