Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 15:31

Ο αριστουργηματικός “Moby Dick” σε ένα μιούζικαλ - υπερθέαμα

Γράφτηκε από την

Συνεργασία Δημήτρη Παπαδημητρίου - Γιάννη Κακλέα στο "Παλλάς"

Ενα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όλων των εποχών, τον “Moby Dick” του Χέρμαν Μέλβιλ, που μετατρέπεται σε μιούζικαλ από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσιάζει από χθες το Onassis Culture στο Θέατρο “Παλλάς”, σε συνεργασία με τις “Θεατρικές Σκηνές”.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα - και το αποτέλεσμα, μια συγκλονιστική μουσική περιπέτεια με πολλές καινοτομίες.

Το έργο απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αφού η πολυεπίπεδη ιστορία του το κάνει ταυτόχρονα μια παιδική περιπέτεια που κόβει την ανάσα και ένα βαθύ φιλοσοφικό κείμενο. Η σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα ζωντανεύει το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου στην κεντρικότερη και μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης, με τα παραμυθένια σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη, τις χορογραφίες της Αγγελικής Τρομπούκη και τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδήρη, που συνοδεύονται από τα εντυπωσιακά και καινοφανή στο ελληνικό θέατρο ολογράμματα και 3D animation του Παναγιώτη Ράππα.

Η παράσταση ακολουθεί την ιστορία ενός γοητευτικού «τρελού» καπετάνιου, που πείθει όλο του το πλήρωμα να τον ακολουθήσει στην εσωτερική του αποστολή: Στην αδυσώπητη μάχη του με τη γιγάντια λευκή φάλαινα, θέλει να νικήσει τα όριά του, τη φύση, τη μοίρα του. Να φτάσει και να ξεπεράσει το Θεό.

 

Πρωταγωνιστούν: Μπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης, Νικόλας Καραγκιαούρης, Βασίλης Κούρτης, Ivan Svitailo, Αιμιλιανός Σταματάκης. Παίζουν ακόμη: Samuel Akinola, Αντώνης Βλάχος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Jerome Kaluta, Θοδωρής Μπουζικάκος, Μάριος Πετκίδης, Φοίβος Ριμένας, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φουρλής. Συμμετέχει επίσης 10μελής ορχήστρα.

 

ΘΕΑΤΡΟ “ΠΑΛΛΑΣ”

Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Τηλ.: 210 3213100

28 Φεβρουαρίου - 29 Μαρτίου

Τετάρτη και Κυριακή 19:00

Πέμπτη έως Σάββατο 20:00

Προπώληση: viva.gr