Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 10:13

Βράβευση βιβλίου της Μεσσήνιας Μαρίας Καραγιάννη

Γράφτηκε από την
Βράβευση βιβλίου της Μεσσήνιας Μαρίας Καραγιάννη

 

 

Βιβλίο της χρονιάς στην κατηγορία Αστυνομικό Μυθιστόρημα για Ελλάδα και Κύπρο ανακηρύχθηκε «Η Ευχή» της Μαρίας Καραγιάννη στον Λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 350 έργα Ελλήνων και Κύπριων δημιουργών.

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος, στο πλαίσιο της κοινωφελούς του δράσης, έχει καθιερώσει κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών εδώ και δέκα χρόνια (κάθε δύο χρόνια), την τελετή βραβεύσεων έργων Ευποιίας, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς. Σ΄ αυτήν βραβεύονται οργανώσεις, άτομα και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για διακεκριμένες πράξεις προσφοράς προς το κοινωνικό  σύνολο.

Η τελετή  βραβεύσεων πραγματοποιείται στον χρόνο που γίνονται βραβεύσεις και δίνονται τα διπλώματα των Παγκοσμίων Λογοτεχνικών Διαγωνισμών. Στα επιλεγμένα άτομα προσφέρεται δίπλωμα ευποιίας σε πάπυρο κι επίσης το μεγάλο μετάλλιο με το σήμα του ΕΠΟΚ.

Ο θεσμός των βραβείων Ευποιίας έρχεται ανά δύο έτη για να επιβραβεύσει την προσφορά, την αυτοθυσία, τον αλτρουισμό, την αυτοθυσία και των ηρωισμό των ανθρώπων του Ελλαδικού και Κυπριακού χώρου που συνεχίζουν να συμβάλλουν στη διατήρηση των αξιών σε ατομικό επίπεδο  και σε άτομα που με αυτοθυσία και αλτρουισμό προσέφεραν έργο σε συνανθρώπους  τους συμβάλλοντας στο κοινό  καλό.

H απονομή των Διπλωμάτων Ευποιίας φέτος θα πραγματοποιηθεί μαζί με την εκδήλωση απονομής των Βιβλίων Χρονιάς την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί στην Ιστορική Αίθουσα του Ρήγα Φεραίου του Πολεμικού Μουσείου.


NEWSLETTER