Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 03:55

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: "Ο κόκκινος γάτος" για τα Παιδικά Χωριά SOS

Το μουσικό παραμύθι "Ο κόκκινος γάτος" με πρωταγωνιστές - παιδιά από την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού παρουσιάζει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η Πειραματική Σκηνή, συμμετέχοντας και ενισχύοντας τις εκδηλώσεις της τοπικής ομάδας Παιδικών Χωριών SOS. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Το παραμύθι αυτό τονίζει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την προστασία της προσωπικότητας του διπλανού μας. Την επιμέλεια της παράστασης έκαναν οι δάσκαλοι θεατρικού παιχνιδιού και την ετοίμασαν τα παιδιά, γεγονός που αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα της δουλειάς που γίνεται στα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού.                                                                                                                        Τους μουσικούς στίχους έχει γράψει η Τατιάνα Ζωγράφου, τα τραγούδια ερμηνεύουν στο CD: ο Τάσος Αποστόλου, η Χριστίνα Γιαννακοπούλου, η Δάφνη Πανουργιά, οι «Εν καρδία», ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, και οι χορωδίες των Αρσακείων-Τοσιτσείων σχολείων υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη.
Τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 - 12 χρόνων συνεχίζονται στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με υπεύθυνους τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Πασσάκο, την ψυχολόγο και μουσικό Ελίνα Εγγλέζου και τη δασκάλα χορού Σταυρούλα Γκόνου.
Εκεί τα παιδιά δημιουργούν, εκφράζονται, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, αυτοσχεδιάζουν και δραματοποιούν παραμύθια και ιστορίες στον παραμυθένιο χώρο της Πειραματικής Σκηνής.