Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 18:18

Σε Μαγγανιακό και Τρίκορφο οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Γράφτηκε από την
Σε Μαγγανιακό και Τρίκορφο οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Περιήγηση στα χωριά Μαγγανιακό και Τρίκορφο οργάνωσε την περασμένη Κυριακή η ομάδα «Αρχιτεκτονικές διαδρομές Δήμου Μεσσήνης».

Στο Μαγγανιακό που ήταν και η πρώτη στάση των περιηγητών ο πρόεδρος του χωριού, ο πολιτιστικός σύλλογος και οι κάτοικοι φιλοξένησαν, τίμησαν και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για την ιστορία, τις δράσεις του συλλόγου και τις προοπτικές του τόπου. Με κεράσματα και διάχυτο το αίσθημα φιλοξενίας από τον πρόεδρο του χωριού Γεώργιο Γεωργακόπουλο την γραμματέα του συλλόγου Σταυρούλα Τσερπέ, τον ταμία του συλλόγου Παναγιώτη Γιαννακόπουλο και το μέλος Κώστα Δημόπουλο οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο χωριό που «ανθίζει» η πέτρα.

Ο πολιτιστικός σύλλογος και τα δραστήρια μέλη του (πρόεδρος συλλόγου είναι ο Κώστας Βασιλόπουλος) έχουν αναδείξει και αναβαθμίσει σε πολλούς τομείς το Μαγγανιακό ώστε δίκαια να αξιολογείται ως ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού. Στο Τρίκορφο με ξεναγό τον πρόεδρο Παναγιώτη Αποστολόπουλο οι περιηγητές θαύμασαν την αρχιτεκτονική και τα αξιοθέατα του χωριού ενώ απόλαυσαν κεράσματα. Το Τρίκορφο παραμένει ένα μέρος με δραστήριους κατοίκους και ενδείκνυται για περιήγηση από την μια άκρη στην άλλη.

Απλοί πολίτες, κάτοικοι αλλά και κάποιοι με έντονη δραστηριότητα στην αυτοδιοίκηση όπως ο σημερινός πρόεδρος αλλά και ο Ηλίας Πατσιώτης που «υπηρέτησε» το χωριό από αυτοδιοικητική θέση για πολλά χρόνια έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στο Τρίκορφο. Τον συντονισμό της δράσης της αρχιτεκτονικής αυτής διαδρομής είχε ο Γιάννη Λάσκαρης.


NEWSLETTER