Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 16:34

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

 

Μέχρι αύριο Κυριακή θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τις δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος “Shakespeare lab” (Εργαστήρι για το Σαίξπηρ) του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας “KaDISS 2020”.

Οι υποτροφίες θα δοθούν μέσω του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωσταντακόπουλου και της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Τα άτομα που θα αιτηθούν και τελικά θα επιλεγούν, θα πρέπει να συνδέονται με τη Μεσσηνία με οποιονδήποτε τρόπο (καταγωγή, εάν βρίσκονται και δημιουργούν τα τελευταία χρόνια στο νομό κ.ο.κ). Με τον τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα σε καλλιτέχνες που είτε κατάγονται, είτε δρουν καλλιτεχνικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, να παρακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα υποκριτικής 3 εβδομάδων και μιας εις βάθος μελέτη του κόσμου του Γ. Σαίξπηρ υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου Andrew Visnevski.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να “κατεβάσουν” την αίτηση από το site του “KaDISS” και να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία με όλους τους υποψηφίους. Θα πρέπει να σημειώσουν στο θέμα του mail: “Υποτροφία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας”. Το “Shakespeare lab” θα γίνει από Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 500 ευρώ (δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης). Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών για το 2020 το “KaDISS” θα δεχθεί έως και 12 εκπαιδευόμενους. Τα μαθήματα θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας "Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή". Ολες οι πληροφορίες καθώς και η αίτηση συμμετοχής (www.kalamatadrama.com /Αpplication/), όπως αναφέρεται στο επίσημο site της διοργάνωσης, ισχύουν και για το “Shakespeare lab”. Η διοργάνωση του “KaDISS 2020 / Shakespeare lab” τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.


NEWSLETTER