Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 09:31

Η Γεωργία Νταγάκη απόψε στο "Αερικό"

Γράφτηκε από την
Η Γεωργία Νταγάκη απόψε στο "Αερικό"

ΡΟΚ… ΛΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η ερμηνεύτρια Γεωργία Νταγάκη θα ανέβει απόψε στη σκηνή του "Αερικού" στις 9.30 στη Στοά Λόντου, όπου θα παρουσιάσει μία επιλογή από τα αγαπημένα της τραγούδια, ανεξαρτήτως είδους και εποχής.

Η Γεωργία για το live αυτό τα τραγούδια τα παράλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ένα κοινό ηχόχρωμα, να δένουν αρμονικά μεταξύ τους με ένα νέο ζωντανό και ροκ ήχο. Με τη βαθιά, λυρική φωνή της και την λύρα της - αναπόσπαστο κομμάτι της, ερμηνεύει κομμάτια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια σπουδαίων συνθετών. Με ένα unplugged πρόγραμμα θα μας ταξιδέψει εντός και εκτός συνόρων της κρητικής παράδοσης, αποτέλεσμα τόσο των προσωπικών της αναζητήσεων, όσο και των επιρροών της από τις σπουδαίες συνεργασίες της με σημαντικούς Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως με το Νίκο Ζούδιαρη και το Νίκο Ξυδάκη, αλλά και εκτός συνόρων με το θρύλο της ροκ σκηνής Eric Burdon και τον μοναδικό Goran Bregovic.

Η Γεωργία Νταγάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Οι παραδοσιακοί ήχοι του τόπου της είναι βαθιά εγγεγραμμένοι στο DNA της. Καθόλου τυχαία λοιπόν, από την μουσική παράδοση της Κρήτης, περνάει σταδιακά και σε άλλα μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής πάντα με τη συνοδεία της λύρας της. Πειραματίζεται συνεχώς με διάφορους ήχους από την έντεχνη μουσική ως τη rock και τη jazz διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.Εχει δισκογραφήσει με το θρύλο της rock σκηνής Eric Burdon και τους Animals, με τους οποίους και έκανε το καλοκαίρι του 2009 μια μεγάλη περιοδεία σε 25 πόλεις του εξωτερικού. Σημαντική στιγμή και η συμμετοχή της στο συναυλιακό πρόγραμμα του Goran Brecovic το καλοκαίρι του 2008.

Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία worldμουσικής «Network Medien» το album της «Secret Love» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη.

 


NEWSLETTER