Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 14:03

Απόψε στο Κάστρο Καλαμάτας: Συναυλία από τις “Chórεs” και ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά

Απόψε στο Κάστρο Καλαμάτας: Συναυλία από τις “Chórεs” και ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά

 

Με δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις συνεχίζεται στο Κάστρο Καλαμάτας το πρόγραμμα “Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”, με συναυλία απόψε από τις “Chórεs” της Μαρίνας Σάττι και ρεσιτάλ του Καλαματιανού Δημήτρη Πλατανιά την Κυριακή.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του νέου θεσμού παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου και την Κυριακή 9 Αυγούστου, τις εξής εκδηλώσεις αναλυτικά: απόψε, τις “Chórεs” της Μαρίνας Σάττι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 7.30 μ.μ. Το γυναικείο φωνητικό σύνολο συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή με μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Σε αυτές τις συναυλίες θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τα “Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια” του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, 8 παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Lajos Bardos από τον κύκλο “Hellasz”, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων. Οι συντελεστές είναι οι: καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι, μουσική διδασκαλία – διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα, κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη. Συμμετέχουν: 10 μέλη του φωνητικού συνόλου.

Για προκρατήσεις: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/i-chores-tis-marinas-satti-2/

Την Κυριακή 9 Αυγούστου ακολουθεί το ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 8.30 μ.μ. Προκρατήσεις γίνονται εδώ.

Ενα μοναδικό προσωπικό ρεσιτάλ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, θα δώσει ο κορυφαίος Ελληνας βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημήτρης Πλατανιάς. Συνοδευόμενος στο πιάνο από τη Σοφία Ταμβακοπούλου, ο σπουδαίος βαρύτονος θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας στις 9 Αυγούστου ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων με δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι και Τζορντάνο, Μασνέ και τραγούδια των Βέρντι, Τόστι, Σαμάρα, Χατζηαποστόλου. Από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έως την απόφασή του – στην 3η δεκαετία της ζωής του – να γίνει τραγουδιστής της όπερας και από τα πρώτα του βήματα στην Εθνική Λυρική Σκηνή έως την κατάκτηση των κορυφαίων ευρωπαϊκών λυρικών θεάτρων, η πορεία του Δημήτρη Πλατανιά συνοδεύεται από λέξεις όπως αφιέρωση, μελέτη, επιμονή, στόχευση, συγκέντρωση, ταλέντο, εσωτερική δύναμη.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.   

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού    συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.