Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 12:56

Λυρική βραδιά στο πατρογονικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας

Λυρική βραδιά στο πατρογονικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας

 

Το «4ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού – στον απόηχο της σελήνης» θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, στο Νεοχώριο Ιθώμης Μεσσηνίας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Παλαιολόγου – σοπράνο, Μαριλένα Κυριακοπούλου - σοπράνο, Γιάννης Σύμκο - σολίστ πιάνου.
Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Οιχαλίας διοργανώνει τη λυρική βραδιά με σκοπό τόσο να τιμήσει την μοναδική καλλιτέχνιδα όσο και να γνωστοποιήσει τον τόπο καταγωγής της.
Η Μαρία Κάλλας, η πλέον διάσημη στον κόσμο Ελληνίδα καλλιτέχνης, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς, μνήμης και τιμής για τους Ελληνες, όπως και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιαιτέρως για το Δήμο, που έχει την τιμή να “φιλοξενεί” την πατρογονική οικία της Μαρίας Κάλλας.
Στον 1ο κύκλο θα ακουστούν διάσημες άριες του Ιταλικού ρεπερτορίου από εμβληματικούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Μαρία Κάλλας, στον 2ο κύκλο θα ακολουθήσουν ενότητες τραγουδιών Ελλήνων συνθετών της μεγάλης επτανησιακής σχολής, καθώς και γνωστά ντουέτα από ελληνικές οπερέτες.
Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.