Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 15:40

«Ορνιθες – Η Πολιτεία των πουλιών» απόψε στο Κάστρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
«Ορνιθες – Η Πολιτεία των πουλιών» απόψε στο Κάστρο Καλαμάτας

Το αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη «Ορνιθες – Η Πολιτεία των πουλιών» θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Καλαμάτας σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου από τις «Μαγικές σβούρες» και τη «Marossoulis Productions».

Η παράσταση του Δημήτρη Αδάμη, πιστή στο ραντεβού της με τα παιδιά, κάθε χρόνο στα ανοιχτά θέατρα, στις πόλεις και στα νησιά σε όλη την Ελλάδα, με τόλμη και κέφι ταξιδεύει και φέτος, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας. Με το πιο επίκαιρο έργο, με ένα από τα πιο παλιά, πρώτα – πρώτα ονειρικά παραμύθια που φτιάχτηκαν στην ιστορία του ανθρώπου, τους Ορνιθες του Αριστοφάνη, οι ηθοποιοί μιλούν για την επείγουσα πια ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση, για έναν αντίστροφο δρόμο από την οικολογική καταστροφή. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης μαζί με 7 σπουδαίους καλλιτέχνες επί σκηνής φτιάχνουν για τα παιδιά μια παράσταση – ταξίδι. Ενα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός, στην κρυφή ελευθερία, εκεί που το άγγιγμα και η αγκαλιά φτιάχνουν κόσμους, μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία τού σπουδαιότερου κωμικού σε ολόκληρη την ιστορία του θεάτρου.

Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί – τον Εποπα τον Τσαλαπετεινό για να μάθουν από αυτόν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά , με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση. Εκείνος δεν γνωρίζει , και τότε ο Πεισθέταιρος προτείνει να ιδρύσουν την πολιτεία των πουλιών , στα σύννεφα, εκεί, μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών. Ο Τσαλαπετεινός καλεί τα πουλιά – Ορνιθες για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο. Τα πουλιά καχύποπτα με τους ανθρώπους , ετοιμάζονται να τους επιτεθούν. Ο Πεισθέταιρος όμως φουσκώνει τα μυαλά των πουλιών και στο τέλος τα πείθει να ιδρύσουν την πολιτεία των πουλιών. Πριν ακόμα, καλά- καλά, χτιστεί η πολιτεία καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυση της. Στο τέλος όμως καταφέρνουν πουλιά και άνθρωποι μαζί να χτίσουν την ιδανική πολιτεία.

Οι συντελεστές είναι οι: διασκευή – σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, απόδοση στα Νέα Ελληνικά: Δόμνα Ζαφειροπούλου, σκηνικό: Παναγιώτης Κουλουράς, κοστούμια: Μαγικές Σβούρες, κίνηση: Φωτεινή Σταματελοπούλου, ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης, διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ, μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, ειδικές κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού, βοηθός σκηνοθέτη: Τόνια Πουρκού. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Βοϊδήλος, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ντέπυ Μοράρη, Τάσος Ράπτης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Μαριλίζα Χρονέα και ο Βασίλης Γισδάκης.

Γενική είσοδος: 12 ευρώ,    προπώληση: 10, κάρτα ανεργίας: 8. Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο. Κρατήσεις: 210 9853609, 6948-744988.

 


NEWSLETTER