Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 11:50

Πρωτότυπες δράσεις τον Σεπτέμβριο στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την
Πρωτότυπες δράσεις τον Σεπτέμβριο στη Βαμβακού


“10 + 1 πρωτότυπες δράσεις” διοργανώνονται τον Σεπτέμβριο στη Βαμβακού. Φωτογραφίες, κλασική μουσική, εκπαίδευση, τεχνολογία και επιστήμες δίνουν ραντεβού στον Πάρνωνα αυτόν τον μήνα.

Ολες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Αναβίωσης της Βαμβακούς” και υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Αυτόν τον μήνα, μία πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, «Οι Αθηναίοι», θα φιλοξενείται στα μονοπάτια και τα σοκάκια του χωριού. Είκοσι ασπρόμαυρες εικόνες του Σωκράτη Μπαλταγιάννη, που αποτυπώνουν τη σκληρή πλευρά της πόλης, βρίσκονται στη Βαμβακού. Ενα παιχνίδι αντιθέσεων μέσα στη φύση. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Vamvakou Revival σε συνεργασία με το Athens Photo World. Το «Ορος ensemble» ολοκληρώνει τη μουσική του παρουσία στο χωριό της Βαμβακούς με την τελική συναυλία όλων των μελών του, στις 12 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πρόκειται για το επιστέγασμα της πολύ έντονης δημιουργικής πορείας των μελών του σχήματος στο χωριό, η οποία και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβρη. Το ensemble δημιουργήθηκε στο χωριό της Βαμβακούς, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενίας μουσικών που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival. Ο Σεπτέμβριος κρύβει επίσης εκπλήξεις για τους μικρούς του φίλους. Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς, έρχονται στο σχολείο της Βαμβακούς. Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή αυτή (12/9), ακολουθεί στο πρόγραμμα. Η μουσική συναντά τα χρώματα στη Βαμβακού, μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικής για παιδιά 6-12 ετών (19/9) από τη Χρυσάνθη Μάνδρου-Φιλιππάκου μουσικοπαιδαγωγό - θρησκειολόγο. Τέλος, ένας κύκλος θεατρικών συναντήσεων με τη Φλώρα Καλομοίρη, για παιδιά 4-7 ετών, ξεκινά (26/9) τον Σεπτέμβριο.
Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) επιστρέφει με 3 επιστημονικά εργαστήρια και σπουδαίες συνεργασίες. Ετσι μπορεί κανείς να μάθει πώς θα κατασκευάσει μία εφαρμογή android ή … πώς θα προστατέψει τη συσκευή του, σε ένα εργαστήριο (13/9) για παιδιά 9-12 ετών σε συνεργασία με την ομάδα “Tech4Schools” της “Nokia” Hellas. Ακολουθεί… ταξίδι στο διάστημα, σε ένα πρόγραμμα για μαθητές Γ’ έως Στ’ Δημοτικού (26/9) σε συνεργασία με το CTY Greece του Anatolia College (Κέντρο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά). Ενα εργαστήριο που …πιο χωριάτικο δεν γίνεται έρχεται αυτόν τον μήνα (20/9), για παιδιά 11-14 ετών με την Ελένη Παλούμπα χημικό και υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας. Το πρόγραμμα του μήνα συμπληρώνεται με ομιλία για τον αθλητισμό και την παρουσίαση του βιβλίου «Η επιστήμη της ποδηλασίας» (19/9) από τον Κωνσταντίνο Μπάρδη εργοφυσιολόγο και δρ. διαιτολογίας – διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, αλλά και ένα βιωματικό σεμινάριο επίτευξης στόχων (27/9) με εισηγητή τον Γιώργο Κεραμιδά personal development and business coach.


NEWSLETTER