Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 18:32

Απονεμήθηκαν σε αριστούχους τα βραβεία Βλαχοδημήτρη

Γράφτηκε από την
Απονεμήθηκαν σε αριστούχους τα βραβεία Βλαχοδημήτρη

 

Απονεμήθηκαν και φέτος στην Πύλο, στους αριστούχους μαθητές, τα βραβεία “Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη”.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, τα 14 χρόνια κλείνουν φέτος τα βραβεία “Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη”, τα οποία διοργανώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με τη Βάσω Βλαχοδημήτρη, με στόχο την επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών για μάθηση, αλλά και τη θύμηση των δύο σπουδαίων ανθρώπων των γραμμάτων και της φιλοσοφίας, των Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος και σε κλειστό κύκλο λόγω της πανδημίας. Απονεμήθηκαν στους τρεις αριστούχους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, καταφέρνοντας έτσι να εισαχθούν με επιτυχία στην σχολή της προτίμησής στους. Και οι τρεις μαθητές ήταν από το Λύκειο Πύλου και είναι οι Γεώργιος Νικήτας, Δημήτριος Μαντόγιαννης και Ζαχαρίας Κουρέτας.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα και του λυκειάρχη Πύλου Γιώργου Χρονόπουλου, ενώ τα βραβεία απένειμε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Σαμέλης, εκπροσωπώντας την κ. Βλαχοδημήτρη.
Στη σεμνή τελετή, ο δήμαρχος συνεχάρη τους βραβευθέντες μαθητές, ενώ συνάμα αναφέρθηκε στη συμβολικότητα και τη χρησιμότητα των βραβείων. Κλείνοντας, εξήρε το σθένος της κ. Βλαχοδημήτρη να παραμείνει ο θεσμός ζωντανός στο βάθος του χρόνου.


NEWSLETTER