Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 07:10

Εγκαίνια απόψε για την έκθεση ζωγραφικής της Νάντιας Παπαδοπούλου στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας

Εγκαίνια απόψε για την έκθεση ζωγραφικής της Νάντιας Παπαδοπούλου στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8.30 το βράδυ η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νάντιας Παπαδοπούλου με τίτλο "Διάφανα σώματα" στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8).

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 του μήνα και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 2 - 8 μ.μ. και Σάββατα 11 - 4 μ.μ.

 Τα έργα ζωγραφικής είναι ακουαρέλες που παρουσιάζουν γυμνά σώματα, τόσο άυλα, που φτάνουν να γίνονται "διάφανα". Με αυτή τους τη μοναδική ιδιότητα, τις φόρμες και τα χρώματα, καταφέρνουν να εκφράσουν σκέψεις, συναισθήματα, ερωτηματικά πάνω στην ανθρώπινη φύση. Η Νάντια Παπαδοπούλου στην πρώτη της έκθεση επιλέγει ένα δύσκολο θέμα, όπως και μια δύσκολη τεχνοτροπία, όμως βάζοντας στα έργα της πολλή συγκέντρωση και "ευλάβεια", πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τη νεαρή καλλιτέχνιδα, μίλησαν ο διευθυντής του Εικαστικού Τομέα Παναγιώτης Λαμπρινίδης και ο πρόεδρος της "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είναι του κ. Λαμπρινίδη.

Η Νάντια Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Ηρθε σε επαφή με τα εικαστικά από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σπουδάζοντας στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Καλαμάτας  (ΔΕΠΑΚ). Στη συνέχεια  παρακολούθησε  μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο του Δ. Φώτου και Κ. Αργύρη στην Αθήνα. Εισήχθη στην  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Ζ. Αρβανίτη, ενώ παρακολούθησε γλυπτική στο εργαστήριο του Ν. Τρανού. Αποφοίτησε με άριστα το 2009,  από τότε συνεργάζεται με την γκαλερί «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών». Το 2007 πήρε μέρος στην ομαδική έκθεση «Οι καταναγκασμοί του ανάγλυφου και η προοπτική της σκιάς» στη «Γκαλερί της Ερσης».Το 2008 πήρε μέρος στην ομαδική έκθεση «Το γυμνό στη Νεότερη Ελληνική Ζωγραφική» 

Παράλληλα ασχολείται με τη δημιουργία σκηνικών και κουστουμιών για παιδικές θεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης και με συντήρηση έργων τέχνης.