Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 07:45

Σε διάφορες γειτονιές της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας: Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Σε διάφορες γειτονιές της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας: Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Καλαμάτας

Πλούσιες οι εκδηλώσεις που διοργανώνει για την Αποκριά ο Δήμος Καλαμάτας από σήμερα ως και την Καθαρά Δευτέρα.Για το αναλυτικό πρόγραμμα έδωσαν χθες συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης καθώς και οι: Κλεάνθης Βοσνάκης εκπρόσωπος της περιοχής της Αγίας Τριάδας και του Συλλόγου Τριτέκνων, Παναγιώτης Μπατσικούρας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων, Γωγώ Βασιλάκη από την Αρτεμησία,  Εφη Γεωργανά από το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας, Εφη Καμπουγέρη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρής Μαντίνειας, Αμαλία Αγγελοπούλου από τον ΕΛΠΑΣ "Απόλλων και Αρτεμις" και τη "Χαρά του παιδιού", Ευστάθιος Δημόπουλος από τον Αγριλο, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος από τα Λέικα και Ολγα Παπαδοπούλου από το Β' ΚΑΠΗ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ:
Σήμερα Παρασκευή στο Ιστορικό Κέντρο στην Πλατεία Αγίων Αποστόλων στις 9 μ.μ. χορευτική μουσική από την Big Band του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Αύριο Σάββατο στο Ιστορικό Κέντρο στην Πλατεία Οθωνος στις 11.30 π.μ. "Γιορτάζουμε την αποκριά" με εδέσματα, μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Στα Γιαννιτσάνικα στις Εργατικές Κατοικίες, στις 8 μ.μ. φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα.
Την Κυριακή στην Aγ. Τριάδα, στην Πλατεία Ομήρων Γερμανών (Τσώλη) στις 11.30 π.μ. ξεκινά ένα αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και αερόστατα. Στο Πέταλο στις 8 μ.μ. θα ανάψουν φωτιές, θα πεταχτούν αερόστατα και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Την Καθαρά Δευτέρα στην παραλία Καλαμάτας (προλιμένας), στις 10.30 π.μ. Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού.
ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
- Σάββατο στη Βρωμόβρυση Αρφαρών στις 8 μ.μ. παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο.
- Κυριακή στο Ασπρόχωμα στο Καλάμι στις 10.30 π.μ. παραδοσιακά εδέσματα και πέταγμα χαρταετού. Στην Αλαγονία πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες. Στις 6 μ.μ. φωτιές, τοπικοί χοροί, κεράσματα, στις 8.30 στην κεντρική πλατεία, φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι και δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες. Στις 8 μ.μ.: στις Πηγές φωτιές, αποκριάτικο γλέντι και παραδοσιακή μακαρονάδα, στην Αρτεμισία αποκριάτικη εκδήλωση, στα Αρφαρά φωτιές και αποκριάτικο γλέντι, στον Αρι παραδοσιακή μακαρονάδα, στην Ανθεια αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, στην Αμφεια στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας παραδοσιακή μακαρονάδα, στα Λέικα στην κεντρική πλατεία πέταγμα αερόστατου, παραδοσιακή μακαρονάδα, μουσική και χορός.
Στη Νέδουσα στην κεντρική πλατεία στις 8 μ.μ. φωτιές, τοπικές γεύσεις, μουσική και χορός, στη Σπερχογεία στην κεντρική πλατεία στις 8 μ.μ. παραδοσιακό δρώμενο "ο Βλάχικος Γάμος" με μακαρονάδα, γλέντι και χορό. Στον Αγριλο Αρφαρών στις 8 μ.μ. παραδοσιακή μακαρονάδα.
Την Καθαρά Δευτέρα στη Νέδουσα το παραδοσιακό δρώμενο Ευετηρίας στις 10.30 π.μ. ο αγερμός, στις 12 τα δρώμενα. Στα Αρφαρά στην κεντρική Πλατεία στις 10.30 π.μ. κούλουμα, στο Πλατύ στις 10 π.μ. πέταγμα χαρταετού, στον Αρι στο ύψωμα του Ρετσίνι κούλουμα.  Στη M. Μαντίνεια στο Δημοτικό Σχολείο στις 11 π.μ. "Κούλουμα" πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Στη Σπερχογεία στην κεντρική πλατεία στις 11 π.μ. "Κούλουμα". Στην Αμφεια στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας στις 5 μ.μ. διαγωνισμός αερόστατου.
Γ.Σαρ.


NEWSLETTER