Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 11:44

Ο Θάνος Ανεστόπουλος αύριο στο "Barfly" (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ενα ιδιαίτερο ακουστικό live θα παρουσιάσει αύριο στο "Barfly" ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων) στις 9.30 το βράδυ.

 

Μια βραδιά επικοινωνίας, κατάνυξης και απόλαυσης με το Θάνο Ανεστόπουλο που επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως, με μια μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατάει συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.

Το "Barfly" ταυτόχρονα παρουσιάζει την έκθεση έργων ζωγραφικής του ίδιου με κάρβουνο «Remember your mortality. Ο Ανεστόπουλος  προσκαλεί τους επισκέπτες της έκθεσης να διαβούν μαζί του το κατώφλι για ένα προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν που δημιούργησε κάτω από τον θεματικό τίτλο «Remember your mortality». To σουρεαλιστικό σύμπαν του έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων. Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του, εικονοποιούνται και προβάλλονται ταυτόχρονα με τις ζωντανές εμφανίσεις του στην σκηνή. Ο τίτλος της έκθεσης είναι δανεισμένος από την γνωστή ρήση του Friedrich Wilhelm Nietzsche, περιγράφει και περικλείει στοχασμούς για τον θάνατο και τον έρωτα, τονίζοντας την ανάγκη και την επιθυμία για ζωή και δημιουργία μέσα σε χαλεπούς και αφυδατωμένους καιρούς. Με αφετηρία την συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για απεξάρτηση από ψυχαναγκασμούς, ουσίες, πάθη και εμμονές, οι μορφές των έργων του, προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις σκιές, έξω στο φως γεννώντας την ελπίδα για λύτρωση και κάθαρση ψυχής, για αποδοχή και αγάπη.

Την ξεχωριστή βραδιά θα ανοίξουν οι ''Λυμένοι Ζυγοί''.

<

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.