Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 12:45

Μνημείο πεσόντων υπέρ Πατρίδος στην Πλάτσα

Με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου πεσόντων υπέρ Πατρίδος, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Νικόλαο Μποκέα, ο Δήμος Δυτικής Μάνης τίμησε τους πεσόντες υπέρ της Πατρίδος, σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013, στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Πλάτσας.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και ακολούθησε η αποκάλυψη της προτομής και η ομιλία του Δημάρχου Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μνημείων τιμής σε όλους εκείνους που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για την Πατρίδα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αναγνώρισης, επικοινωνίας και παραδειγματισμού. Ευχαρίστησε την Παναγία - Προστάτιδα του χωριού - που τον αξίωσε ώστε ένα όνειρο ζωής που είχε - να δει στον τόπο του ένα τέτοιο μνημείο που απουσίαζε και τον προβλημάτιζε από μαθητή η απουσία του - να πραγματοποιείται επί δικής του Δημαρχοντίας. Για αυτό και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συμπατριώτες του που του έδωσαν αυτή τη δυνατότητα. Έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας ότι «οι νεότερες γενιές θα έχουν μπροστά τους την ιστορία του τόπου τους και δεν θα έχουν το παράπονο και τα ερωτήματα της απουσίας της, όπως είχε ο ίδιος».

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και το γνωστό Μανιάτικο κέρασμα.