Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 09:15

Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Τιμήθηκαν Μεσσήνιοι ποιητές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Τιμήθηκαν Μεσσήνιοι ποιητές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Τη Μεσσηνία τίμησε η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.) σε συνεργασία με την Διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών “Θεά Αθηνά”.

 

Η φετινή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ήταν αφιερωμένη στους Κωνσταντίνο Καβάφη και Κωστή Παλαμά και έγινε στην αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, το Σάββατο (ημέρα έναρξης της επανάστασης των Ελλήνων από την Καλαμάτα) πλήθος κόσμου παρακολούθησε μια άρτια παρουσίαση της προσφοράς και του έργου των δύο τεράστιων τιμώμενων προσωπικοτήτων, που συνοδεύτηκε από την απαγγελία ποιημάτων τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και βραβεία σε σύγχρονους συνεχιστές της πολιτιστικής προαγωγής, με τη Μεσσηνία να έχει και πάλι την τιμητική της αφού με το πρώτο βραβείο τιμήθηκε μεταξύ άλλων τόσο η πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Λ. Μεσσηνίας Βάσω Παπαδοπούλου Μπουλούκου, όσο και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής πνευματικής κοινωνίας, όπως ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Δ.Ε.Ε.Λ. Μεσσηνίας Ανδρέας Ανατολίτης και Θεόδωρος Ταβουλάρης αντίστοιχα.

Η Δ.Ε.Ε.Λ. συμπληρώνει ήδη 20 χρόνια και η “Θεά Αθηνά” 32 συνεχούς λειτουργίας και άοκνης και σπουδαίας προσφοράς στη χώρα.