Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 19:57

«Το όνειρο του σκιάχτρου» τον Αύγουστο στο Κάστρο Καλαμάτας

«Το όνειρο του σκιάχτρου» τον Αύγουστο στο Κάστρο Καλαμάτας

Η παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά έρχεται στο Κάστρο Καλαμάτας στις 20 Αυγούστου σε πρωτότυπη μουσική του Μίμη Πλέσσα.     

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής “Dominus” παρουσιάζουν το αριστουργηματικό έργο που μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, για πρώτη φορά στην καριέρα του συνθέτει πρωτότυπη μουσική για παιδική θεατρική παράσταση. Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία.
Ο κυρ Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Οταν ο κυρ Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και δίκητου σκιάχτρου. Ο στυγνός Αρχιδικαστής ορίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος ο Αρχιδικαστής καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός φτερωτός φίλος, του εξηγεί γιατί τώρα μπορεί επιτέλους να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή μια μοναδική έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές του υπέροχου αυτού έργου.
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Χρύσα Κλούβα, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βάγγέλης Καλίτσογλου, Γιάννης Παπαθανασίου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου, Σπύρος Καψίλης, κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, κοστούμια: Μαρία Φιλίππου, ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτέσα, βοηθοί σκηνοθέτες: Κική Σταυριανίδη, Ειρήνη Καζάκου, σκηνογραφία – δημιουργία projection mapping: “Abnormal studio”, technical mapping equipment: “Μakvisual”. Καλλιτεχνικός διευθυντής: Αντώνης Θεοδωράκης, μουσική διδασκαλία: Αλέξανδρος Αυλητής, φωτογραφία: Διονύσης Κούτσης, makeup artist: Γιάννης Μπίρης, Victoria Vamp
Στις 9.15 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ στην προπώληση, 12 στο ταμείο και στο Viva.gr.