Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 10:50

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: «Ο Καραγκιόζης στο βυθό» από το Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου

Γράφτηκε από την
Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: «Ο Καραγκιόζης στο βυθό» από το Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου

Η νέα παραγωγή του Θεάτρου Σκιών Δημητρακόπουλου για το καλοκαίρι του 2021 με το έργο «Ο Καραγκιόζης στο βυθό» ανεβαίνει στο Κάστρο Καλαμάτας την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 9 μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στα 15 χρόνια προσφοράς των Κέντρων Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής. Η παράσταση θα είναι δωρεάν, με ελεύθερη συνεισφορά.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό του παραδοσιακού θεάτρου σκιών και του ζωντανού θεάτρου. Εννιά φιγούρες και δυο ηθοποιοί συνυπάρχουν επί σκηνής και αλληλοεπιδρούν σε ένα έργο που αναδεικνύει την ανάγκη για την προστασία των θαλασσών. Πρωταγωνιστές πέρα από τον λαϊκό ηρώα Καραγκιόζη, είναι ο Ρύπος και η Μόλυνση που πολιορκούν θάλασσα και βυθό και αιχμαλωτίζουν τους ανθρώπους. Τα κοστούμια των δυο ερασιτεχνών ηθοποιών είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια ή οτιδήποτε άλλο θα μάζευε κανείς από μια παραλία. Καπάκια, σακούλες, δίχτυα, μπουκάλια και ρολά χαρτιού συνθέτουν τα κοστούμια.

Οι συντελεστές είναι οι: ιδέα/σκηνοθεσία/κατασκευές, εμψύχωση/φωνές: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Μόλυνσης: Γεωργία Δημητρακοπούλου, Ρύπος: Παναγιώτης Τσίμπουρης. Βοηθοί σκηνής: Γεωργία Δημητρακοπούλου, Πέγκυ Σούλιου, κοστούμια: Μαρίζα Νταϊφά, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, τεχνική υποστήριξη: Νίκος Βαμβακάς, αφίσα, φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας, ήχος/φως: Χρήστος Συκάς, οργανωτική μέριμνα: Λέττα Πετρουλάκη.

Για το θέμα έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου οι συντελεστές του έργου, στα γραφεία της Πειραματικής.

Η Λέττα Πετρουλάκη αρχικά αναφέρθηκε στην στήριξη που προσφέρει η Πειραματική Σκηνή στον Θίασο Σκιών Δημητρακόπουλου εδώ και 3 χρόνια, αλλά και στο γεγονός ότι οι συντελεστές της παράστασης είναι όλοι “παιδιά” της Πειραματικής, αφού συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εφηβική ομάδα.

Η Αλέκα Κανελλοπούλου από τα Χωριά SOS εξέφρασε την χαρά της για την εθελοντική αυτή κίνηση και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται στο Κέντρα Στήριξης.

Η Μαρίζα Νταϊφά και ο Παναγιώτης Τσίμπουρης μίλησαν από την μεριά τους για την συμμετοχή στην συγκεκριμένη παραγωγή, η πρώτη από την πλευρά των κοστουμιών από ανακυκλώσιμα υλικά και ο δεύτερος ως “Ρύπος”.

(* Στη φωτογραφία Παναγιώτης Τσίμπουρης, Κωνσταντίνος Δημητρακοπουλος, Λεττα Πετρουλάκη, Μαρίζα Νταϊφά, Αλέκα Κανελλοπούλου)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER