Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 08:30

Tα βραβεία της Εκστρατείας "Ecomobility"

Tα βραβεία της Εκστρατείας "Ecomobility" θα δοθούν σε μαθητές από 30 πόλεις της χώρας, στην τελετή που θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου στις 11.30 το πρωί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαϊς, στο Μαρούσι.

Θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε όλους τους οργανισμούς και τα ιδρύματα για την εθελοντική συμμετοχή και το έργο που πρόσφεραν στις επιτροπές και στις αξιολογήσεις της εκστρατείας, ενώ θα βραβευθεί και ο δήμος με την καλύτερη διοργάνωση του προγράμματος Ecomobility στην πόλη του.
Η κορύφωση της γιορτής θα γίνει με την ανακοίνωση των 10 καλύτερων εργασιών για την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις και θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ομάδας των μαθητών με την καλύτερη εργασία. Η ομάδα με τη συνοδεία του καθηγητή που επέβλεπε την εργασία τους θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, με τη φιλοξενία της Ευρωβουλευτή Μαριέττας Γιαννάκου.
Σ διάρκεια της τελετής, θα απονεμηθούν τα 4 βραβεία δημιουργικότητας, για εργασίες ηλεκτρονικής έκφρασης, εικαστικής έκφρασης, δραματοποίησης και τραγουδιού, σε 4 ομάδες μαθητών, με τις πιο δημιουργικές προσεγγίσεις στην παρουσίασή τους. Οι ομάδες θα φιλοξενηθούν στο Ecocamp, την Περιβαλλοντική Κατασκήνωση που διοργανώνει κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, το Ecocity.
Η Εκστρατεία φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια επένδυσης στους νέους με σημαντικά αποτελέσματα σε όλη τη χώρα. Η διοργάνωση γίνεται από το Εcocity και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Τάξης Μακεδονίας και Θράκης και του επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η είσοδος στην τελετή είναι με προσκλήσεις τις οποίες, οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να εφοδιαστούν από το Ecocity. Πληροφορίες στο 210 6196757 και στο δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr.