Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 20:09

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Γράφτηκε από την
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού


Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς με τίτλο «Το θέατρο πάει…σινεμά».

Κάθε Τετάρτη από τις 7 έως τις 28 Ιουλίου, το κοινό θα δει 4 φιλμ που βασίζονται σε θεατρικά έργα, τα οποία διασκευάστηκαν με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με απαραίτητη την κράτηση θέσης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής: - Τετάρτη 7 Ιουλίου, 9 μ.μ. “Δε θα τα πάρεις μαζί σου” ρομαντική κωμωδία, σκηνοθεσία: Φρανκ Κάπρα, με τους: Τζέιμς Στιούαρτ, Τζιν Αρθουρ, Λάιονελ Μπάριμορ. Η Αλις Σίκαμορ αποδέχεται την πρόταση γάμου που της κάνει ο γιος του εργοδότη της, Τόνι Κέρμπι. Ομως η συνάντηση των δύο οικογενειών αποδεικνύεται καταστροφική, καθώς το ζεύγος των σνομπ και πλούσιων Κέρμπι έρχεται αντιμέτωπο με τις εκκεντρικότητες της οικογένειας Σίκαμορ. Η ταινία είναι βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό έργο των Τζορτζ Σ. Κάουφμαν και Μος Χαρτ. Προτάθηκε για 7 Οσκαρ αποσπώντας αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.
- Τετάρτη 14 Ιουλίου, 9 μ.μ. “Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσεως” θρίλερ/μυστηρίου, σκηνοθεσία: Αλφρεντ Χίτσκοκ, με τους: Γκρέις Κέλι, Ρομπερτ Κάμινγκς, Ρέι Μιλάντ. Ο Τόνι Γουέντις ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του, Μάργκο, τον απατά και αποφασίζει να τη σκοτώσει προκειμένου να κληρονομήσει την περιουσία της. Αναθέτει τη δολοφονία της σε έναν πρώην συμμαθητή του, τον Τσαρλς Σουάν, που ήδη κατηγορείται για μια ληστεία, πιστεύοντας ότι έχει σχεδιάσει το «τέλειο» έγκλημα… Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Φρέντρικ Νοτ.
- Τετάρτη 21 Ιουλίου, 9 μ.μ. “Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι” δράμα/ταινία μυστηρίου, σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς, με τους: Κάθριν Χέπμπορν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μοντγκόμερι Κλιφτ. Ο θάνατος του νεαρού Σεμπάστιαν, σε μια παραθαλάσσια τοποθεσία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ωθεί τη μητέρα του, Βάιολετ, να έρθει σε σύγκρουση με την ξαδέρφη του, Κάθριν, προκειμένου να μάθει τι έχει συμβεί.
Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Τένεσι Γουίλιαμς.
- Τετάρτη 28 Ιουλίου, 9 μ.μ. “Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας” ρομαντική κωμωδία φαντασίας, σκηνοθεσία: Μάικλ Χόφμαν, με τους: Κέβιν Κλάιν, Ρούπερτ Εβερετ, Μισέλ Φάιφερ. Μέσα από διαφορετικές ιστορίες ενός ονείρου η ταινία περιγράφει τα ερωτικά μπερδέματα 4 νεαρών στις αρχές του 20ού αιώνα στην Τοσκάνη. Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της κλασικής κωμωδίας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.
Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες: 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10: π.μ. - 6 μ.μ.).


NEWSLETTER