Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 08:30

«Επίκληση» και ρεσιτάλ πιάνου στο Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης

Γράφτηκε από την

 

 

Το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης 2021 ξετυλίγει το κουβάρι του στις 18 και 21 Iουλίου στις 9.30 μ.μ. στην Ελεήστρια με την “Επίκληση” και ρεσιτάλ πιάνου, αντίστοιχα.

Η πρώτη βραδιά, την Κυριακή περιλαμβάνει άριες, λίντερ, τραγούδια και παραδοσιακή ελληνική μουσική από τους Eleni Calenos (σοπράνο), Διονύση Μαλλούχο (πιάνο), ενώ την Τετάρτη θα παίξει ο Γιάννης Σύμκο έργα Ντεμπυσί κ.α. Ο χώρος παραχωρείται από την Μητρόπολη Μεσσηνίας. Η είσοδος κοστίζει 10, 8 και 5 ευρώ και είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18. Εισιτήρια υπάρχουν στο www.ticketservices.gr, στο “Public” και στο “Αλντεμπαράν”. Στην προπώληση τα εισιτήρια έχουν έκπτωση.

Διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο, η Eleni Calenos αποσπά τον θαυμασμό των κριτικών και του κοινού για την καθαρότητα και την θέρμη της φωνής της καθώς και την υποκριτική της δεινότητα. Μέχρι σήμερα, το οπερατικό της ρεπερτόριο περιλαμβάνει σχεδόν 30 ρόλους, από τους οποίους τους περισσότερους έχει παρουσιάσει κατ'επανάληψη.

Ο Διονύσης Μαλλούχος ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με τη Θάλεια Μπαχά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, απ΄ όπου και πήρε Δίπλωμα το 1987, στην τάξη του Γιώργου Αρβανιτάκη. Με την υποστήριξη των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και «Αδελφών Π. Μπάκαλα» μελετά κοντά στους Μarta Gulyas και Istvan Gulyas, στην Ακαδημία Μουσικής «Ferenc Liszt» της Βουδαπέστης (1988-1991). Εχει εμφανισθεί στις σημαντικότερες αθηναϊκές αίθουσες, σε πολυάριθμα Φεστιβάλ, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στο Μόντε Κάρλο, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., την Abuja της Νιγηρίας, στο Φεστιβάλ της Bevagna και τη "Villa Reale" της Monza στην Ιταλία, τη Γαλλία (Théâtre Côté Cour και Εκκλησία του Saint-Jean-Baptiste στο Mézin), στη Βουδαπέστη, το Εstergom και άλλες πόλεις της Ουγγαρίας, κ.α., σε ρεσιτάλ ή συναυλίες μουσικής δωματίου. Ιδρυτικό μέλος του οργανικού συνόλου “Επτάηχον” (2013), έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την “Καμεράτα” - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Sinfonietta Αθηνών, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Εγχόρδων της Académie de Jeunes Solistes του Mézin (Γαλλία) και την Ορχήστρα Εγχόρδων “Franz Liszt” της Ουγγαρίας (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Φεστιβάλ Αθηνών ΄93).