Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 07:52

Ερωφίλη και Αργυρώ Καπαρού σήμερα στο Μέγαρο Χορού - Καταχειροκροτήθηκαν τα νεανικά σχήματα

Γράφτηκε από την
Ερωφίλη και Αργυρώ Καπαρού σήμερα στο Μέγαρο Χορού - Καταχειροκροτήθηκαν τα νεανικά σχήματα

 

Οι «Μουσικές Διαδρομές» στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας αποχαιρετούν το κοινό τους σήμερα στις 9 μ.μ., με τις Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού.

Με «άρωμα  Μπουάτ» και «Αφιέρωμα στο νέο κύμα» ο σπουδαίος πιανίστας  Ανδρέας Μπουτσικάκης θα συνοδεύσει τις ερμηνεύτριες. Οι δεκαετίες  60΄- 70΄ ήταν από τις πιο δημιουργικές μουσικά για  την Ελλάδα  αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα  το «νέο κύμα» ως  είδος, το  εισήγαγε  σαν δημιουργός ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, σαν συνέχεια της γαλλικής Nouvelle Vague, αφού ο ίδιος έγραφε και εξέδιδε εκείνη την περίοδο πολλά τραγούδια του στο Παρίσι  όπου κατοικούσε. Συνθέτες όπως οι: Γιάννης Σπανός, Λάκης Παππάς, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος και άλλοι έγραψαν εκείνη την περίοδο, πριν τα μέσα της  δεκαετίας του 60, αφήνοντας  στο ελληνικό ρεπερτόριο, πολλά σημαντικά  τραγούδια, που  αγαπήθηκαν  πολύ, ενώ παράλληλα επανασύστησαν με  αυτό τον τρόπο  στο κοινό, την ελληνική ποίηση και τους ποιητές μας. Ερμηνευτές, όπως η Αρλέτα, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Πόπη Αστεριάδη, ο Λάκης Παππάς, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Ρένα Κουμιώτη και άλλοι, έκαναν τα πρώτα τους βήματα μέσα από το «νέο κύμα». Τα δελτία ελευθέρας εισόδου διανέμονται σήμερα κατά σειρά προτεραιότητας 10 π.μ. - 1 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού. Κάθε θεατής δικαιούται να προμηθευθεί έως δύο δελτία εισόδου, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά κάθε ηλικίας.

 

ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Τα νεανικά συγκροτήματα της Καλαμάτας «Mirabiles» (Μαρία Μάρκοβα και Μελίντα Κωνσταντινίδου) και «Christos P.& Band» (Χρήστος Πουλακίδας, Άλκης Κοτσιφάκης, Δημήτρης Πουλακίδας και Ιάσονας Καλαποθαρέας) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, το βράδυ της Τρίτης, στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με τραγούδια δικά τους αλλά και διασκευές, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού. Μάλιστα στο συγκρότημα «Christos P.&Band» ετοιμάζουν το πρώτο τους δίσκο. Τη συναυλία χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις κος Παντελής Δρούγας.

 


NEWSLETTER