Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 17:17

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά στην Κορώνη

Γράφτηκε από την

Πανηγυρικό χαρακτήρα θα δώσουν φέτος οι Γυναίκες της Κορώνης στην Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά, θέλοντας να τιμήσουν την απόφαση της Unesco για την εγγραφή της Μεσογειακής Δίαιτας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, δεδομένου ότι η κοινότητα της Κορώνης ήταν αυτή που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διακρατική πρόταση υποψηφιότητας της Μεσογειακής Δίαιτας και χαρακτηρίστηκε από την Unesco ως εμβληματική κοινότητα.
Η Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά είναι μια πρωτοβουλία των Γυναικών Κορώνης και στηρίζεται από το Γυμνάσιο Κορώνης, το Δήμο Κορώνης, την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Επαγγελματιών και τον Σύνδεσμο Κορωναίων. Διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο Γυμνάσιο Κορώνης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.
Η Εορταγορά θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν σε ελκυστικές τιμές παραδοσιακά προϊόντα και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, παρασκευασμένα από τις γυναίκες με παραδοσιακό τρόπο που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Επιπλέον, μια πλούσια ποικιλία από χριστουγεννιάτικα δώρα, βιβλία, ρούχα κ.α.
Τα έσοδα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.



NEWSLETTER