Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 16:28

Καλαμάτα: Φωταγωγείται απόψε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία

Γράφτηκε από την

 

Φωταγωγείται σήμερα στις 8 το βράδυ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Ταυτόχρονα θα φωταγωγηθούν το Χριστουγεννιάτικο καράβι στο λιμάνι, η μπάλα στο Ιστορικό Κέντρο και το αστέρι στην είσοδο του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Την ίδια στιγμή η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας με τις μουσικές της θα δίνει τον εορταστικό τόνο, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φέτος κατά τη διάρκεια των γιορτών, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά Χριστουγεννιάτικος Σταθμός του Αϊ Βασίλη, από 23 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, ενώ εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στις κοινότητες.

Σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας ενημέρωσαν για τις εορταστικές εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι η πορεία της πανδημίας ανέβαλε ορισμένες δράσεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Ανέφεραν ότι η Καλαμάτα φοράει τα γιορτινά της και προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, υποδέχεται στην εορταστική περίοδο, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Σημειώθηκε ότι πρώτα απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία, με τον δήμο από την πλευρά του να επιχειρεί να δημιουργήσει ένα όμορφο, γιορτινό κλίμα, που βοηθά στην ψυχολογία του κόσμου, αλλά και τονώνει την δραστηριότητα στην πόλη, ενισχύοντας και την εμπορική κίνηση.

Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπήκε από χθες η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, καθώς πραγματοποιήθηκε το άναμμα του δέντρου και του εορταστικού φωτισμού. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ το “παρών” έδωσε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος.