Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 19:07

Σημαντική διάκριση για την Ισμήνη Μπέκ

Γράφτηκε από την
Σημαντική διάκριση για την Ισμήνη Μπέκ

Την 1η θέση στο Διαγωνισμό Σύνθεσης με θέμα "1821, Ελληνική επανάσταση και μελοποιημένη ποίηση" κέρδισε πρόσφατα η ταλαντούχα μουσικός Ισμήνη Μπεκ από την Καλαμάτα, στην κατηγορία “Για φωνή και πιάνο”.

Ο Διαγωνισμός έγινε για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Ενωση Ελλήνων Μουσουργών. Το έργο της βασίζεται σε ποίημα του Ανδρέα Κάλβου από τη συλλογή “Ωδαί”. 
Οι άλλες κατηγορίες ήταν: για φωνή και ορχήστρα, για φωνή και σύνολο δωματίου και στην κατηγορία για φωνή και πιάνο την πρώτη θέση πήρε η Ισμήνη Μπεκ - Γυφτάκη. Πρόκειται να ακολουθήσει τελετή βράβευσης, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η Ισμήνη Μπεκ γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1997 όπου και ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο. Είναι πτυχιούχος Integrated Master του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη σύνθεση. Εχει υπάρξει μέλος σε πολλά φωνητικά σύνολα και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Interkultur Festival, TEDx Ionian University και έχει παρακολουθήσει ενεργά σεμινάρια σύνθεσης και πιάνου (ilSUONO sax project, Jazz Summer School στο Guildhall School of Music & Drama κ.ά). Τον Νοέμβριο του 2019 το έργο της διακρίθηκε με έπαινο στο Διαγωνισμό Σύνθεσης εις Μνήμην Κωστή Παλαμά, από το Ωδείο Αθηνών ενώ τον Ιούνιο του 2021 το έργο της παρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων με τίτλο «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;». Το τελευταίο της έργο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 11ου Εργαστηρίου Σύγχρονης Μουσικής.


NEWSLETTER