Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 07:22

Σημαντική μουσική διάκριση μαθητών στην Ιταλία: Δεύτερο πανευρωπαϊκό βραβείο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Σημαντική μουσική διάκριση μαθητών στην Ιταλία: Δεύτερο πανευρωπαϊκό βραβείο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Το 2ο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών "Luigi Denza" στην κατηγορία σχολικών χορωδιών ηλικίας 13 – 16 ετών απέσπασε η χορωδία του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά πριν λίγες μέρες στην πόλη Castellammare distabia στην περιοχή της Καμπανίας.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Ιταλικού υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας της Νάπολι. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι διευθυντές ωδείων, καλλιτεχνικοί διευθυντές μουσικών φεστιβάλ διαφόρων Ευρωπαϊκών κρατών (Ιταλίας, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ρωσίας κ.λπ.), με προεξέχοντα τον πρόεδρο Francesco de Angelis σολίστ της Φιλαρμονικής του Teatro della Scala του Μιλάνου.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, που φέτος έγινε στο Μέγαρο Quisisana 13 – 18 Μαΐου με τη συμμετοχή χορωδιών σχολείων, μουσικών συνόλων και σόλο οργάνων, η χορωδία του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, διαγωνιζόμενη για 1η φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 95/100 και το 2ο βραβείο στην κατηγορία της.

Στην πόλη Castellamare distabia της Ιταλίας, ολοκληρώθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά οι εμφανίσεις της παρέας των χορωδών που ξεκίνησαν με αρχικό στόχο να καλύπτουν τη μουσική επένδυση των σχολικών εορτών. Συνέχισαν το Φεβρουάριο με τη συμμετοχή τους στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπου - ανάμεσα σε 72 σχολικές χορωδίες - κατάφεραν να επιλεγούν μαζί με άλλα 3 σχολεία της Ελλάδας και να προκριθούν σε Πανευρωπαϊκά Φεστιβάλ Χορωδιών. Τερματικός ... σταθμός των δράσεών τους υπήρξε σίγουρα στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλας η τελευταία εμφάνιση στην Ιταλία και η κατάκτηση του 2ου βραβείου.

Οι συνοδοί των παιδιών στο διαγωνισμό Φώτης Μπουγάς διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων και Μαρία Κολλάτου γυμνασιάρχης, όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεχάρησαν την εμψυχώτρια των χορωδών, μουσικό Κωνσταντίνα Κορμά.

Η χορωδία αποτελείται από τους: Βασίλειο Βαμβακά, Κυριακή Γιαννακοπούλου, Εμμανουήλ Γκίζα, Διονύσιο Δημητρέα, Κωνσταντίνα Εξαρχάκου, Κωνσταντίνα Καραγεωργίου, Μαρία Κεφαλά, Φωτεινή Κισκήρα, Γεώργιο Κοκκορόγιαννη, Χαράλαμπο Κολόζη, Νεφέλη Κοσμά, Ειρήνη Κοτταρίδη, Δανάη Κουτέλα, Ιωάννα Κουτέλα, Γεωργία Κουτίβα, Ελενα Κουτσουμπού, Σέργιο Λευθεριώτη, Βασιλική Μουρίκη, Αναστασία Μπακράτση, Νεκτάριο Μπελμέζο, Ευθυμία Μπορνόβα, Σταματίνα Μπουγά, Αναστασία Μπουμποπούλου, Βασιλίνα Ναθαναήλ, Ιωάννα Ντάκουρη, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Διονύσιο Παυλόπουλο, Αλκηστις Σαραντοπούλου, Ορέστη Τσακάκο, Γεωργιάνα Τσίχλη, Σταματίνα Φωτοπούλου.