Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 08:12

Στην Καλαμάτα η μακιγιέζ του Χόλιγουντ Νικολέττα Σκαρλάτος

Γράφτηκε από την

 

Στην Μεσσηνία βρέθηκε αυτές τις ημέρες η διεθνώς καταξιωμένη make up artist του Χόλιγουντ Νικολέττα Σκαρλάτος, για να συναντηθεί με τους συντελεστές της ταινίας “Τυφλή πίστη”, στην οποία θα συμμετάσχει και η ίδια με την δημιουργική ομάδα της.

Η κ. Σκαρλάτος, η οποία είναι κατά το ήμισυ μεσσήνια, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο, μαζί με τους εκπροσώπους της εταιρείας παραγωγής “Kalliergon” και τους συντελεστές της ταινίας. Η καταγωγή της μητέρας της είναι από το Κορυφάσιο και τον Πλάτανο και το επώνυμό της ήταν (Αρετή) Αθανασοπούλου. Από τη μεριά του πατέρα της κατάγεται από το Κυριακοχώρι, κοντά στη Λαμία.

Η κ. Σκαρλάτος είπε πως είναι πολύ ευχαριστημένη που βρίσκεται εδώ, γιατί σε όλη της τη ζωή στην ελληνική Διασπορά πάντα ήταν περήφανη για την καταγωγή της. Είχε ως ευχή της να λάβει μέρος σε μια ταινία που θα μιλούσε για την Ελλάδα και που θα βασιζόταν σε μια τόσο αληθινή ιστορία. Είχε άλλη μία πρόταση την τελευταία περίοδο, όμως με το που διάβασε το σενάριο της Ακριβής Κόλλια, εντυπωσιάστηκε. Της μίλησε για την ταινία ο επίσης μεσσήνιος Χρήστος Βασιλόπουλος, ηθοποιός που δραστηριοποιείται στο Χόλιγουντ και θέλησε να ενταχθεί στο δυναμικό της. “Εχει τόσα επίπεδα συμβολισμού, αφορά όλες τις γυναίκες, σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε ένα χωριό της Μάνης, όπως δείχνει, αλλά παντού. Οι γυναίκες ακόμα σε πολλά σημεία του κόσμου, δεν είναι ίσες με τους άντρες, παλεύουν και περνάνε πολλές δυσκολίες” πρόσθεσε η ίδια και ανέφερε ως παράδειγμα τις γυναίκες που βιώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις γυναίκες Γεζίντι, ή και τις γυναίκες σε συγκεκριμένα σημεία της Αμερικής. “Θα δείξουμε τη Μάνη, την Ελλάδα, θα δείξουμε αλήθεια, καρδιά, πάθος, ειλικρίνεια, τραγωδία, δύναμη, ιστορία, θα δείξουμε την ταινία μας σε όλο τον κόσμο, είναι σίγουρο. Η έννοια της ελευθερίας είναι πολύ σημαντική για μένα. Πήγα ως μια “ξένη” στην Αμερική και έκανα μεγάλο αγώνα σε ένα χώρο που μέχρι το ’40 - ’50 ήταν κυρίως ανδροκρατούμενος. Εχει τύχει να εργαστώ σε πολλά πρότζεκτ, με μικρότερη αμοιβή, γιατί ήθελα να συνεχίσω να είμαι στο χώρο και να αποδείξω τις δυνατότητές μου. Εχω εργαστεί σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ, όπως στα “Hunger games”, στους “Πειρατές της Καραϊβικής”, σε πολλά ανάλογα φιλμ. Εψαχνα όμως ένα σενάριο που θα με συνεπάρει, κάτι που θα με κερδίσει από την ιστορία που θα έχει να πει. Θέλω να πω ότι οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά οι θεατές του σινεμά έχουν ευφυία και παρατηρητικότητα. Βλέπουν το κάθε λάθος, την κάθε λεπτομέρεια. Γι ́αυτό πιστεύω και ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να δει έργα που θα τον πάνε παραπέρα, που θα ανοίξουν τους ορίζοντές του. Είχα να συγκλονιστώ τόσο πολύ, από τις εποχές που είχα διαβάσει τα σενάρια των “Moonlight” και “Dallas byuers club”. Τώρα εντυπωσιάστηκα με την απίθανη “Τυφλή πίστη”, που σε καμία περίπτωση δεν μας δίνει μια μέτρια ιστορία, μια υπόθεση “έτσι κι έτσι”. Είναι κάτι το μοναδικό. Αξίζει επίσης να πω ότι σε αυτή την ομάδα δεν έχω δει εγωισμό, έχω δει πολύ ταλέντο, αλλά και ισότητα ανάμεσα σε όλους” τόνισε.

Η σκηνοθέτις - σεναριογράφος Ακριβή Κόλλια έκανε γνωστό πως η προετοιμασία της μεγάλου μήκους ταινίας έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια. Τα γυρίσματα θα γίνουν στη Μάνη και στην Καλαμάτα και αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσουν τον επόμενο χειμώνα. Η παραγωγός Βασιλική Κατέρη υπογράμμισε ότι η ταινία, όσες δυσκολίες και αν προκύψουν, θα βγει όπως την ονειρεύονται οι συντελεστές της και όπως της αξίζει.

Πολλές και άγνωστες στους περισσότερους, πτυχές της διαδικασίας παραγωγής μιας ελληνικής ταινίας έκανε γνωστές ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Δαλέζιος. Αναφέρθηκε στις πολλές μέρες δουλειάς και έρευνας που απαιτούνται πριν ξεκινήσει το γύρισμα, στην ευθύνη που φέρουν οι συντελεστές, αλλά και στη φιλόξενη συμπεριφορά των ντόπιων, που τους έχουν ανοίξει τα σπίτια τους και τους στηρίζουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Είπε επίσης πως είναι σημαντικό το ότι το γύρισμα θα γίνει στην Ελλάδα, στη Μάνη και όχι σε άλλες χώρες που προσφέρουν “προκάτ” τοποθεσίες και φτηνά εργατικά “χέρια”.

Ο script editor Δημήτρης Καβάκος τόνισε πως με τον ερχομό της η Ν. Σκαρλάτος έφερε άλλο αέρα δημιουργικότητας στην ομάδα, άνοιξε τους ορίζοντες και διεύρυνε το όραμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η ταινία δεν έχει πάρει κάποια επίσημη βοήθεια από τοπικό φορέα ή από την Πολιτεία και πως γίνονται κινήσεις προσέλκυσης επενδύσεων από διάφορες καρευθύνσεις.

Γ.Σαρ.