Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 17:32

Σήμερα η παρουσίαση βιβλίου της Τίνας Κουτσουμπού

 

H παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τίνας Κουτσουμπού “Το νερό που μ’ εκδικήθηκε - και άλλες ιστορίες του νου” θα γίνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (4ο όροφος του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αντωνία Παυλάκου (φιλόλογος, πρόεδρος της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων) και Βασίλης Φλώρος (συγγραφέας - σκηνοθέτης). Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Γυφτάκη, συγγραφέας. Συνοδεύει με την κιθάρα της η Γιωτίνα Γκλεγκλέ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “ΑΩ”. Σχετικά με την υπόθεση: 26 διηγήσεις, 26 διαφορετικές ιστορίες, ανθρώπινες, διαχρονικές, νοσταλγικές, που αναδεικνύουν τη θέληση των ανθρώπων να δραπετεύσουν με όχημα τα όνειρά τους από την απατηλή καθημερινότητά τους. Στις ιστορίες αυτές, οι ήρωες αφήνονται στη θέλησή τους για περιπέτεια, αποδεικνύοντας με τον πιο έκδηλο τρόπο την άσβεστη δίψα τους για ζωή κι αγάπη. Με πείσμα κι επιμονή βιώνουν όσα τους χρωστά η ζωή προσπαθώντας να περνούν ξυστά από τα δύσκολα.

Η Τίνα Κουτσουμπού γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Και εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα. Είναι μέλος της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών. Πεζά της κείμενα δημοσιεύθηκαν σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά. Πολλά διηγήματά της βραβεύτηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Εχει στο ενεργητικό της 4 συλλογές διηγημάτων και τον τουριστικό οδηγό «Η Καλαμάτα στην τσέπη» (ελληνικά και αγγλικά).