Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 18:07

Ξεκίνησε η 9η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Αφιερωμένη στη φωτοσύνθεση και στα παιδιά είναι η 9η Ανθοκομική Εκθεση του Δήμου Καλαμάτας που ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή και θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Για την έκθεση που δεν έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, ενημέρωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Πάρκο, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Γιάννης Λιοντήρης και ο εκπρόσωπος των προσκόπων Δημήτρης Τσερεφός.

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι η έκθεση θέλει να στηρίξει τους παραγωγούς φυτών και να ευχαριστήσει τους χιλιάδες επισκέπτες του Πάρκου, ενώ σημείωσε πως η έκθεση θα είναι γεμάτη από χρώματα, αρώματα και άνθη της εποχής.

Ο αντιδήμαρχος Αν. Σκοπετέας, αφού ανέφερε ότι το Πάρκο βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ότι θέμα της έκθεσης είναι η φωτοσύνθεση, τη συνέδεσε με την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά - περιβαλλοντικά προγράμματα για τα σχολεία και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της έκθεσης.

Ο διευθυντής Γ. Λιοντήρης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του δημάρχου όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που υποστήριξαν τις εισηγήσεις της υπηρεσίας και αυξήθηκε το πράσινο στην πόλη, από 2% έφθασε να καλύπτει το 5,5% της έκτασης του σχεδίου πόλης. Επεσήμανε την αξία της φωτοσύνθεσης κι έκανε λόγο για μαγικό Πάρκο με τη μοναδική υπαίθρια έκθεση τρένων.

Ο αεροπροσκόπος Δ. Τσερεφός ανέφερε ότι στόχος τους είναι να προβάλουν το έργο των προσκόπων, να αναδείξουν το Πάρκο και ο κόσμος να γνωρίσει τους φορείς και τους συλλόγους που στεγάζονται στα βαγόνια του Πάρκου.

Οι ώρες λειτουργίας της 9η Ανθοκομικής είναι από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Γ.Σ.