Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 19:45

Εορτασμός της επετείου της ιστορικής μάχης στο Μανιάκι

Γράφτηκε από την

Τιμάται μεθαύριο Παρασκευή η επέτειος της μάχης του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι με εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Π.Ε. Μεσσηνίας και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος.

Ειδικότερα, ο εορτασμός θα γίνει τόσο στη Φλεσιάδα, στη θέση Ταμπούρια, όσο και στο Μανιάκι. Συγκεκριμένα, στις 10.30 το πρωί, στον ναό της Αγίας Τριάδας στα Ταμπούρια θα ψαλεί από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στο Μανιάκι, στη συνέχεια, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα στις 11 το πρωί, στο ναό της Αναστάσεως του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής ο οικονομολόγος-ιστορικός Σταύρος Νικολόπουλος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στη συνέχεια μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Χώρας και του Δημοτικού Σχολείου Βλαχόπουλου θα απαγγείλουν ποιήματα, ενώ μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου θα αποδοθούν παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.