Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 10:23

Φεστιβάλ μπύρας τον Αύγουστο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Το “2nd Peloponnese Beer Festival - only craft”, το Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας θα γίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 5, 6 και 7 Αυγούστου στην Καλαμάτα στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας.

Στο χώρο αυτό, Ελληνες παραγωγοί - ζυθοποιοί θα συμμετέχουν με περισσότερες από 350 ετικέτες ελληνικής φρέσκιας, χειροποίητης μπύρας. Ζυθοποιοί από την Πελοπόννησο, την Αθήνα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, την Ικαρία και την Κρήτη θα βρεθούν στην Καλαμάτα σε μια γιορτή ελληνικού ζύθου, γαστρονομίας και μουσικής. Lager, stout, pale ale, IPA, porter, pilsner ... όποια και αν είναι η αγαπημένη του καθενός θα υπάρχει η δυνατότητα να την απολαύσει στο 2ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ
Θα υπάρχουν επίσης 4 κιόσκια από επαγγελματίες με απολαυστικές γεύσεις από Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα. Το μουσικό πρόγραμμα έχει ως εξής: 5 Αυγούστου - το Μεσσηνιακό συγκρότημα “Jukebox and friends”. Το γκρουπ έχει αρκετές επιρροές από τη ροκ μουσική όμως παίζουν και ρέγκε και swing και διασκευές σε παραδοσιακά κομμάτια. Τα μέλη είναι οι: Γιώργος Χόχωλης, Ηλίας Σαμαρτζής, Νίκος Μανιάτης, John Forow, Κώστας Βέλμαχος, Χρίστος Κοτσομύτης. 6 Αυγούστου - “Κίτρινα ποδήλατα”: οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, σταθερά συνεπείς εκπρόσωποι της ελληνικής έντεχνης ροκ σκηνής, επαναφορτίζουν τη γνώριμη σκηνική τους ενέργεια, επισκέπτονται την Καλαμάτα και προσκαλούν σε μια αξέχαστη συναυλιακή καλοκαιρινή γιορτή, όλους όσοι πιστεύουν πραγματικά σε μια επόμενη φωτεινότερη μέρα. 7 Αυγούστου - Μελίνα Κανά: το φετινό καλοκαίρι έρχεται ανανεωμένη με τον καινούργιο δίσκο ‘’Σπίθα’’ σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, την πολυαγαπημένη ‘’Παλιά πληγή’’ του “Σασμού” σε στίχους Γιάννη Κότσιρα και μουσική Νίκου Τερζή, αλλά και με τα πολυτιμότερα τραγούδια της δισκογραφίας της.
Στην παράσταση συνδράμουν μαζί της ο Γιώργος Παχής στο μπουζούκι και στο λαούτο ο Χρυσόστομος Καραντωνίου στις κιθάρες και στην ενορχήστρωση του προγράμματος, ο Στρατής Σκουρκέας στα κρουστά και ο Αλέξανδρος Στενάκης στα πλήκτρα.
Η Εκθεση Ελλήνων Ζυθοποιών ανοίγει τις πόρτες τις στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας, Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της “Φάρις”, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Το μήνυμα του θεσμού είναι: “Ναι στις όμορφες εμπειρίες, ναι στην ελληνική επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια. Ναι στην υπευθυνότητα. Πίνουμε πάντα υπεύθυνα”!