Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 11:15

"Κalamata Pamisos River Action" στον Άρι κοντά στο φράγμα

Γράφτηκε από την
"Κalamata Pamisos River Action" στον Άρι κοντά στο φράγμα

Δράσεις με τίτλο “Kalamata Pamisos River Action” πραγματοποιούνται στις 21 Αυγούστου, στον Αρι, στο ειδικά διαμορφωμένο πάρκο στις όχθες του Παμίσου, κοντά στο φράγμα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του φυσικού κάλλους του Παμίσου, ως ένα εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο. Στόχος είναι η καθιέρωση του ποταμού Παμίσου ως ένα από τα αξιοθέατα του Δήμου Καλαμάτας, λόγω του μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος και της συνεχούς αυξανόμενης επισκεψιμότητας.

Αυτά τονίστηκαν στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή του δήμου, όπου εγκρίθηκε πίστωση έως 1.736 ευρώ, για την κάλυψη δαπανών της διοργάνωσης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αριος Γρηγόρης Κωστόπουλος ενημέρωσε ότι η εκδήλωση περιλαμβάνει: Ιππασία με άλογα και πόνι από τον Ιππικό Ομιλο. Βόλτες με ιστιοπλοϊκά του Αίολου στο ποτάμι. Επίδειξη πόλο στο ποτάμι από τον Αργη. Μοντελισμό, άσκηση διάσωσης στο νερό από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παραποτάμιο ψάρεμα από ερασιτέχνες ψαράδες, τοξοβολία κλπ.

Ο κ. Κωστόπουλος παρατήρησε ότι αυτή εκδήλωση προβάλλει τον Πάμισο, στη μαγευτική περιοχή του Αρι κοντά στο φράγμα, που μπορεί να προσελκύσει εναλλακτικό τουρισμό και να αποτελέσει προορισμό.


NEWSLETTER