Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 22:30

Εκδήλωση για καρκίνο παιδιών και εφήβων στα Φιλιατρά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στα Φιλιατρά η εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο παιδιών και εφήβων.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και τον εκπρόσωπό της στη Μεσσηνία, ιατρό Χρήστο Σίνη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν στον καρκίνο, τον εθελοντισμό και τη «Φλόγα». Ο παιδίατρος, αιματολόγος - ογκολόγος στην Ογκολογική Κλινική Παιδιών και Εφήβων "Μητέρα", υπεύθυνος του Ιατρείου ΝΙ.ΚΑ. Απόστολος Πουρτσίδης αναφέρθηκε στους παράγοντες που συμβάλλουν ώστε να αναπτυχθεί ο καρκίνος σε έναν οργανισμό και οι οποίοι σχετίζονται με τον «μοντέρνο» τρόπο ζωής. Η Χρύσα Σταύρακα, καθηγήτρια Οικονομίας και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού ανέλυσε τα οφέλη του εθελοντισμού για την κοινωνία αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο που αναπτύσσει τέτοιου είδους δράσεις. Η Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» και μητέρα παιδιού με καρκίνο ανέπτυξε το έργο και τις δράσεις του συλλόγου που από το 1982 φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας, συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν. «Η "Φλόγα" καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχει κοντά της όλους εμάς» τόνισε η κ. Τρυφωνίδη ζητώντας από όλους να συνδράμουν το έργο της αφού στηρίζεται μόνο στις προσφορές των απλών ανθρώπων.
Ακολούθησε συναυλία ελληνικής μουσικής από ερασιτέχνες εθελοντές μουσικούς σε γνωστά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Λοΐζου. Ο Χρήστος Σίνης τραγουδώντας και παίζοντας μπουζούκι και μπαγλαμά μαζί με το γιατρό Γιάννη Γαλανόπουλο στο τραγούδι και την κιθάρα και τον οργανοποιό Δημήτρη Χριστακόπουλο στο τραγούδι και το μπουζούκι κράτησαν με τα τραγούδια τους για ένα δίωρο το κοινό στο πάρκο.
Οι πρόεδροι των συλλόγων που οργάνωσαν την εκδήλωση Νίκος Κούρδογλου και Παρασκευή Παντελάκη τόνισαν και τη δική τους χαρά που με την εκδήλωση αυτή συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην προβολή του έργου της «Φλόγας» και ευχαρίστησαν τους χορηγούς.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Δημήτρης Στριμπάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τσαφαράς και Σταματία Αλεξοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων Άκης Κατρίτσης, η πρόεδρος του «Πυρσού» Μαίρη Γκότση, ο πρόεδρος των Εν Αθήναις Φιλιατρινών Στάθης Χαρτάλος, η πρόεδρος της Αγίας Κυριακής Μαίρη Φουντά και πολύς κόσμος.