Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 14:30

«Πάμε Βόλτα»: Οι επόμενες δράσεις της ομάδας

Τις προσεχείς τους δράσεις ανακοίνωσαν η ομάδα «Πάμε Βόλτα» και η ΚΟΙΝΣΕΠ Έθος Πελοποννήσου. Την Παρασκευή θα μεταβούν στη γιορτή σταφυλιού στο Μουζάκι.

“Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου σε συνεργασία με την Brigade Slow Food Πελοποννήσου διοργανώνουν εορτή σταφυλιού - μούστου στην πλατεία του χωριού. Στη διαδικασία πατήματος σταφυλιών και παραγωγής μούστου θα συμμετέχουν γυναίκες του χωριού μας, οι οποίες θα δείξουν πως φτιάχνεται το πετιμέζι και η μουσταλευριά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μπουφές, με κρασί και παραδοσιακά εδέσματα από σταφύλι, σταφίδα και πετιμέζι, προσφορά των γυναικών του χωριού”, αναφέρει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου καλώντας τον κόσμο να παρευρεθεί σε αυτή τη γιορτή και να μάθει ή να θυμηθεί τη διατροφική αξία αυτών των παραδοσιακών προϊόντων. Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει στις 5 μ.μ.. Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί εξόρμηση στη Μονή Προδρόμου και στη Στεμνίτσα με αναχώρηση από Καλαμάτα στις 10 π.μ..

Την Τρίτη με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού θα διοργανωθεί εκδήλωση-στρογγυλό τραπέζι με θέμα ''Ελαιοτουρισμός: νέα ταξιδιωτική τάση - ευκαιρία για την περιοχή της Αβίας'' στο παραδοσιακό λιοτρίβι Σκαρπαλέζου στον οικισμό Μάλτα (στα Βαρούσια), στις 7.15 μ.μ. Συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, ''Οι δρόμοι του λαδιού και της ελιάς'', Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Παύλος Γκραίκης, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Γιώργος Κουτέλας, γευσιγνώστης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κοινσεπ ''Έθος Πελοποννήσου'', Γιάννης Λάσκαρης, ''Πρωτοβουλία για την αναγέννηση της υπαίθρου'', Μαρία Μοναστηριώτη, Κοινσεπ ''Μama's flavours'', Bασίλης Tριγκίλίδας, ταξιδιωτικός πράκτορας. Για πληροφορίες καλέστε στο 6936-518550.