Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 15:10

Στη Διεθνή Συνάντηση Δημιουργικής Γραφής στο Παλέρμο ο Δημήτρης Κοσμόπουλος

Γράφτηκε από την

 

Στο Παλέρμο της Ιταλίας, όπου έλαβαν χώρα οι εργασίες της 5ης Διεθνούς Συνάντησης Δημιουργικής Γραφής στην έδρα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του τοπικού Πανεπιστημίου βρέθηκε ο ποιητής δοκιμιογράφος και μεταφραστής Δημήτρης Κοσμόπουλος, διευθυντής του περιοδικού " Νέα Ευθύνη" και του τμήματος Λόγου και Γραμμάτων στην Κ.Ε. “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας.

Ο πολυβραβευμένος    και καταξιωμένος ποιητής συμμετείχε μιλώντας για τα ελληνικά ποιητικά πράγματα σήμερα, ενώ διάβασε ποιήματα από το πλέον πρόσφατο ποιητικό του βιβλίο "Pixels" (εκδ. Κέδρος 2020, 2021), το οποίο μεταφράστηκε στα ιταλικά από το εργαστήριο μετάφρασης του Πανεπιστημίου του Παλέρμο, υπό την εποπτεία του ομότιμου καθηγητή στο ινστιτούτο    Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών    του Πανεπιστημίου Βιτσέντζο Ρότολο    (V. Rotolo)    και της καθηγήτριας της έδρας Μαρίας Καρακάουζι(M. Caracausi).

Στη διοργάνωση. που έλαβε χώρα από τις 16 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου καθηγητές δημιουργικής γραφής από Ευρώπη και Αμερική συζήτησαν για τους τρόπους διδασκαλίας και προσλήψεις της λογοτεχνίας    στην εποχή μας