Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 14:48

Καλαμάτα: Kορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην Αριστομένους, παρουσία πλήθους κόσμου που εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό, κορυφώθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Στις 10.15 το πρωί, τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, στην οποία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ανδρέας Τσουκαλάς.

Στη συνέχεια, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων από τον μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και κατατέθηκαν στεφάνια από τον υπουργό Β. Κικίλια, τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη (ως εκπρόσωπο της Βουλής), τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Καλαμάτας - σμήναρχο (Ι) Νικόλαο Τσιβουράκη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο της Ενωσης Αποστράτων Στρατού Ξηράς - συνταγματάρχη ε.α. Ιωάννη Ισσαρη και την πρόεδρο της ΠΟΑΕΑ Μεσσηνίας Πότα Κλαμπατσέα - Δήμιζα (ως εκπρόσωπο των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων).

Ακολούθησε η παρέλαση στον πεζόδρομο και την οδό Αριστομένους, στην οποία συμμετείχαν η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Καλαμάτας και των γειτονικών χωριών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, πρόσκοποι, πολιτιστικοί σύλλογοι παραδοσιακών χορών και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τις ξεχωριστές στιγμές της παρέλασης ήταν τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της πόλης και ο μαθητής με κινητικά προβλήματα που παρέλασε με τη βοήθεια συνοδού, που απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμα οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Δείτε βίντεο από την παρέλαση, αλλά και πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ