Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 12:05

Με επιτυχία το 1ο "Whisk(e)y Festival" στην Καλαµάτα (Βίντεο+φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία το 1ο "Whisk(e)y Festival" στην Καλαµάτα (Βίντεο+φωτογραφίες)

"Whisk(e)y Festival" διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Καλαµάτα.

Το φεστιβάλ έγινε με επιτυχία τη ∆ευτέρα στο "Elite City Resort" σε συνδιοργάνωση του "Kyttaro Rock Bar" και της Κάβας Ποτών Μανιάτης, σε µια εκδήλωση που παρουσιάστηκαν 100 ετικέτες από τις µεγαλύτερες µάρκες ουίσκι.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 15 εµπορικές, εισαγωγικές εταιρίες και ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος φίλων Ουίσκι Ελλάδας Greek Whisky Αssociation.

Σε δηλώσεις τους στον φακό της “Ε” o Ηλίας Μανιάτης (CAVA Maniatis) ανέφερε πως ήταν μια ιδέα υπό συζήτηση εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο λόγω της πανδημίας η υλοποίηση της πήγε πίσω, όντας φέτος μια καλή ευκαιρία ώστε να πραγματοποιηθεί και οι καταναλωτές να γνωρίσουν το βασιλιά των αποσταγμάτων, όπως είπε. Επιπλέον, πρόσθεσε πως τέτοιου είδους event αποτελούν ευκαιρία ώστε να προκύψουν γνωριμίες, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να περάσουν όλοι καλά σε ένα όμορφο περιβάλλον. «Με την ανακοίνωση του φεστιβάλ τύχαμε μεγάλης αποδοχής τόσο από την Καλαμάτα όσο και από όμορους νομούς, ευελπιστώντας να γίνει θεσμός και κάθε χρονιά να μεγαλώνει περισσότερο» τόνισε.

Ο Νίκος Νικολακέας (Kyttaro Rock Bar) υποστήριξε πως οι εταιρείες παγκοσμίου φήμης  που έδωσαν το παρόν έφεραν κάποια από τα καλύτερα ουίσκι που κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ παρουσιάστηκαν ορισμένα εξ αυτών για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προερχόμενα από Σκωτία, Ιρλανδία, Ινδία και Ιαπωνία, διευκρινίζοντας πως υπάρχουν εταιρείες που πωλούν ιδιαίτερο πάγο. «Η σύλληψη της ιδέας ξεκίνησε από την αγάπη για τη δουλειά μας και για το ίδιο το προϊόν. Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις, θες και να το μεγαλώσεις, γι’ αυτό και αποφασίσαμε φέτος στην πρώτη χρονιά του φεστιβάλ να είναι όλα δωρεάν, για να μπορέσουμε να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα πάντα με υπεύθυνη κατανάλωση και ηλικιακά κριτήρια, καταλαβαίνοντας την πραγματική αξία του ποτού, απολαμβάνοντας και όχι πίνοντας» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις βελτιώνονται οι γνώσεις επαγγελματιών και μη. 

Τέλος, ο Νίκος Κελαϊδίτης (Αντιπρόεδρος Greek Whisky Association) δήλωσε βέβαιος για τη συνέχιση του φεστιβάλ σε βάθος χρόνου, δηλώνοντας πως έγινε ίσως στην καλύτερη εποχή λίγο πριν τις γιορτές, μιας και το ουίσκι συνδυάζεται διαχρονικά με αυτές. «Το γεγονός πως άνθρωποι από την επαρχία διοργανώνουν τόσα πολύ ωραία πράγματα μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον» συμπλήρωσε.


NEWSLETTER