Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 21:53

“Πρότυπο Κέντρο Μητέρα Παιδί”: Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας

“Πρότυπο Κέντρο Μητέρα Παιδί”: Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας

Τη γιορτή της μητέρας τίμησε το Πρότυπο Κέντρο Μητέρα Παιδί. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης κινήθηκε γύρω από τον παιδικό καρκίνο και την ψυχική δύναμη της μητέρας.

Την εκδήλωση συντόνισε η ηθοποιός Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ενώ το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Η Μαρία Ζαχαριάδου ήταν η πρώτη ομιλήτρια της εκδήλωσης εκπροσωπώντας το portal της Κύπρου “mommy cool”. Στη συνέχεια η Αγγελική Καπόγλη, Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καλαμάτας, ενημέρωσε το κοινό σχετικά με την εθελοντική πράξη «γίνε δότης μυελού των οστών». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους να γίνονται εθελοντές δότες μυελού των οστών την ίδια ημέρα. Ο Νίκος Νοτταράς, διευθύνων σύμβουλος της Omnigen, 1ης αδειοδοτημένης τράπεζας φύλαξη βλαστοκυττάρων, μίλησε για τη φύλαξη ομφαλικού αίματος ενώ στη συνέχεια ο Αλέξιος Στριμπάκος, Παθολόγος Ογκολόγος Δ/ντης Ε Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ, παρουσίασε την ιατρική προσέγγιση του παιδικού καρκίνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Ελένη Φερέτου και το Χρήστο Σίνη, εκπροσώπους του Συλλόγου Φλόγα, Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις του συλλόγου.