Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 21:03

Το Σαββατοκύριακο το 2ο Φεστιβάλ Μαγγανιακού

Το Σαββατοκύριακο το 2ο Φεστιβάλ Μαγγανιακού

 

Το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου θα διοργανωθεί το 2ο Φεστιβάλ του Μαγγανιακού Μεσσηνίας, σε μία γιορτή με δραστηριότητες που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και προσφέρουν στην πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου, μέσω της δημιουργικότητας των συμμετεχόντων οι οποίοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Με βάση του την εθελοντική δράση, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρια D.I.Y, μουσικές βραδιές, εκθέσεις φωτογραφίας & ψηφιδωτών, παλιό σπίτι στο χωριό - εργαλεία γεωργίας και κτηνοτροφίας, εργαστήρι υφαντικής τέχνης, προβολές ντοκιμαντέρ, μελισσοκομεία, υπαίθριες δραστηριότητες κ.α.. «Για δύο μέρες ολόκληρο το χωριό θα γίνει η σκηνή όπου όλες/οι μαζί θα ενημερωθούμε, θα μάθουμε, θα συναντηθούμε, θα συζητήσουμε, θα δικτυωθούμε, θα δοκιμάσουμε, θα διασκεδάσουμε, θα προβληματιστούμε, θα ονειρευτούμε και θα κάνουμε σχέδια, διαδίδοντας την αξία της συμμετοχής» τονίζεται απ’ την οργανωτική επιτροπή, κάνοντας κάλεσμα σε καλλιεργητές, παραγωγούς, επιχειρήσεις, εγχειρήματα, χειροτέχνες, συλλογικότητες αλλά και ομάδες πολιτών να συνδράμουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι το Σάββατο στις 9.30 μ.μ. με τις "Παπαρούνες", ζωντανό jukebox την Κυριακή στις 2 μ.μ. με το "Ασσόδυο" και την ίδια μέρα στις 9 μ.μ. rock και hip - hop βραδιά με τον Βασίλη Ράλλη.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο στις 12 μ.