Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 08:07

Εορταστικό τριήμερο στην Κυπαρισσία

 

Πλούσιο και εορταστικό θα είναι το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Σάββατο με τον 26ο Γύρο της πόλης και την 7η Λευκή Νύχτα και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το δήμο:

Σήμερα Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου «26ος Γύρος της Κυπαρισσίας» με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών. Αφετηρία και τερματισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης. Διοργανωτής: Φορέας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας.

Το βράδυ διοργανώνεται η 7η Λευκή Νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Τη Δευτέρα το πρωί στον ίδιο ναό θα γίνει αρχιερατική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος με κατάληξη τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως. Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και μαθητές σχολείων της πόλης.

Το ίδιο βράδυ στις 8.30 στην κεντρική πλατεία θα γίνει η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών. Συμμετέχουν η χορωδία Άργους «Τελεσίλλα», η χορωδία Γαργαλιάνων «Πολύμνια», ο Σύλλογος «Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου» - γυναικεία χορωδία Αργοστολίου Κεφαλλονιάς, η παιδική και η πολυφωνική χορωδία «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας. Διοργανωτές είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.