Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 07:53

Κυπαρισσία: Υπέροχες μελωδίες στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Κυπαρισσία: Υπέροχες μελωδίες στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

 

Με υπέροχες μελωδίες πλημμύρισε το βράδυ της Δευτέρας η κεντρική πλατεία Κυπαρισσία στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, εκδήλωση με την οποία έκλεισε το εορταστικό τριήμερο στην Τριφυλιακή πρωτεύουσα.

Μελωδίες από γνωστά τραγούδια σπουδαίων συνθετών και στιχουργών που απόλαυσε το κοινό το οποίο και κατέκλυσε την πλατεία.

Στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ειδικά τους συντελεστές της εκδήλωσης ,κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας Κώστα Κτενά,  όπως και στις χορωδίες που συμμετείχαν. Χαίρομαι,είπε, που σιγά – σιγά ο τόπος μας ξαναβρίσκει το ρυθμό του και από την πλευρά μας, είπε, θα κάνουμε ότι καλύτερο να ανεβάσουμε την Τριφυλία. Να αξιοποιήσουμε τον τόπο μας και να γίνουμε παράδειγμα για άλλες περιοχές.

Ακολούθησαν οι χορωδίες και πιο συγκεκριμένα η Παιδική Χορωδία Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος «Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου»- Γυναικεία χορωδία Αργοστολίου Κεφαλονιάς, η χορωδία Γαργαλιάνων «Πολύμνια» ,η χορωδία Άργους «Τελεσίλλα», η Πολυφωνική χορωδία «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας  και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.